19.08.2014

Finanslovsforhandlinger kan genoplive håndværkerfradrag

Venstre, De Konservative og Dansk Folkeparti vil under finanslovsforhandlingerne til efteråret presse hårdt på for at få forlænget håndværkerfradraget på 15.000 kroner årligt.

Regeringen vil afskaffe håndværkerfradraget, men det bliver ikke uden kamp fra store dele af den borgerlige opposition. Venstre, De Konservative og Dansk Folkeparti meddeler nemlig, at de ved forhandlingerne om næste års finanslov vil presse hårdt på for at få forlænget livet for det populære fradrag, som over 500.000 danskere benyttede sig af sidste år. Det skriver Berlingske Business.

Læs også: Afskaffet håndværkerfradrag koster dyrt

Allerede ved forårets forhandlinger krævede flere fra den borgerlige blok, at håndværkerfradraget skulle bevares. Dette afviste regeringen dog blankt med forklaringen, at håndværkerfradraget gav ”relativt få job for pengene”.

Alligevel regner Venstres finansordfører, Peter Christensen, med, at håndværkerfradraget vil være med i regeringens finanslovsforslag. Hvis regeringen ikke har fradraget med, forholder regeringen sig ikke til det faktum, at der er behov for at stimulere den indenlandske efterspørgsel, forklarer Peter Christensen til Berlingske Business og tilføjer, at det uanset udfaldet bliver en ”meget stor prioritet for Venstre” at få forlænget håndværkerfradraget ved forhandlingerne om næste års finanslov.

Håndværkerfradragets effekt

  • Effekten af fradragsordningen er omdiskuteret.
  • Skatteministeriet konkluderede i foråret, at ordningen havde skuffet og har øget beskæftigelsen med under 1.000 personer.
  • Dansk Byggeri har omvendt vurderet, at ordningen har skabt 5.000 arbejdspladser.

Læs også: Ingen håndværkerfradrag = fyringer

Også Dansk Folkeparti og Det Konservative har planer om at gøre en forlængelse af fradraget til et centralt emne under forhandlingerne om finansloven.

”Vi mener ikke, at vi er ude af krisen, og håndværkerne mener, at det har skabt nye job. Det kan være med til at skabe aktivitet i små virksomheder, der får flere opgaver. Det er absolut et af de emner, som vi vil bringe i spil under forhandlingerne”, siger Dansk Folkepartis finansordfører, René Christensen, til Berlingske Business.

- JDN

Mere fra redassistent@horisontgruppen.dk

redassistent@horisontgruppen.dk

  • Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation
Se profil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere