21.04.2017  |  EL  |  Branchen

Tekniq: Overenskomst giver arbejdsro

I går stemte 600.000 privatansatte ja til en ny overenskomst. Det vækker tilfredshed hos Tekniq, der ser fordele for både virksomheder og ansatte.

En ny overenskomst, der balancerer hensynet til både virksomheder og medarbejdere, er blevet en realitet. Og det glæder brancheorganisationen Tekniq:

”Afstemningsresultatet betyder, at vore medlemsvirksomheder nu får ro til at sikre den videre udvikling inden for nogle sikre rammer, der både kommer dem og deres medarbejdere til gavn”, siger Niels Jørgen Hansen, administrerende direktør hos Tekniq.

Et andet forløb på VVS-området
Mens det lykkedes for Tekniq og Dansk El-Forbund at indgå overenskomst på elområdet, var det imidlertid en anden sag på VVS-området.

Trods mange og langvarige forhandlinger med Blik- og Rørarbejderforbundet måtte man i stedet i forligsinstitutionen for at få fastlagt de næste tre års overenskomst.

Selvom forløbene har været forskellige for de to brancher, mener Niels Jørgen Hansen, at det er positivt, at man nu har fundet løsninger på begge områder, som et flertal har stemt ja til.

Læs også: Blik & Rør om overenskomstforslag: Det er en rigtig god løsning

Med det nylige afstemningsresultat kan de nye overenskomster nu træde i kraft for både el- og VVS-området.

På elområdet gik 54,4 procent af de afgivne stemmer til et ”ja”, og på VVS-området var det tilsvarende tal 50,2 procent.

- EL

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere