21.11.2019  |  EL  |  Energi

Prysmian har vellykket afsluttet dets DolWin3 havmøllepark-projekt i Tyskland

Indhold fra partner Hvad er dette?

Med idriftsættelse af en 320 kV kabelforbindelse

Prysmian Group meddeler, at de har udført en vellykket idriftsættelse af HVDC kabelforbindelsen til havmølleparken DolWin3 i den tyske del af Nordsøen. Koncernen blev tildelt projektet tilbage i februar 2013 af Alstom Grid på vegne af den hollandsk-tyske netoperatør TenneT.

Prysmians DolWin3 projekt forbinder offshore-konverterplatformen DolWin Gamma, der ligger godt 85 kilometer ude i den tyske del af Nordsøen, med det tyske fastland og onshore konverterstationen i Dörpen West.  Offshore konverterplatformen er hjertet i den tredje DolWin-klynge, hvor den er tilknyttet havmølleparkerne Merkur Offshore (400 MW) og Borkum Riffgrund 2 (450 MW). Formålet er, at forsyne mere end en million tyske husstande årligt med ren og vedvarende energi.

Til det nøglefærdige projekt var Prysmian ansvarlig for design, levering, installation og idriftsættelse af den (HVDC) ± 320 kV ekstruderede kabelforbindelser såvel som et tilhørende fiberoptisk kabelsystem. Forbindelsen har en transmissionskapacitet på 900 MW og er anlagt langs en 78 kilometer landrute og 83 kilometer undersøisk rute.

Kablerne blev produceret på Prysmians fabriksanlæg i Arco Felice (Italien), Pikkala (Finland) og Delft (Holland).

Læs mere om DolWin3 her

Mere fra Prysmian Group Denmark A/S

Prysmian Group Denmark A/S

www.prysmiangroup.dk

Prysmian Group er verdens førende inden for udvikling, produktion, logistik og installation af kabler og kabelsystemer til forskelligartet applikation inden for energi- og telekommunikationsbranchen. Med næsten 140 års erfaring, en årligt omsætning på over 11 milliarder euro og godt 30.000 ansatte fordelt på tværs af 50 lande og 112 fabrikker. Pr…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere