05.02.2019  |  EL  |  Energi

Prysmian leverer kabler til solenergianlæg i Egypten

Indhold fra partner Hvad er dette?

Anlæg med samlet 1,8 GW kapacitet

Verdens mest kraftfulde solcelleanlæg er under opførelse i den egyptiske ørkenregion Benban. Prysmian er stolt af at være hovedleverandør til projektet med vores TECSUN produktsortiment. Når det står færdigt i 2019 vil det generere 1,8 GW af elektricitet. Projektet er et ud af tre anlæg i Benban, som i alt indeholder 500.000 solcellepaneler over et 270 hektar areal. Det er virksomheden Conecon GmbH, der er ansvarlig for projektledelse, byggepladslogistik og byggeri af alle tre anlæg.

Den egyptiske regering planlægger at øge andelen af vedvarende energi til 20% inden 2022.

Koncernen har allerede leveret godt 1.300 kilometer Tecsun H1Z2Z2-K solcellekabler til projektet, fra dets tyske fabrik i Neustadt bei Coburg, der har mere end 30 års erfaring med produktion af fotovoltaiske kabler.

"Kritisk for anlægget i Benban er de ekstreme miljøforhold i ørkenen. Anlægget skal kunne producere elektricitet i mere end 20 år – og vi skal kunne stole fuldt ud på kvaliteten af ​​de udvalgte komponenter. En vigtig del af projektet er solcellekablerne. De tegner sig for den største del af de anvendte kabler og repræsenterer derfor det største potentiale for fejl. Hvis disse kabler ikke virker, vil solcelleparken ikke fungere. Solens stærke UV-stråling og temperaturudsving i den egyptiske ørken kan gøre solcellekabler af dårlig kvalitet porøse over tid. "siger Sergei Michaelis, Projektleder hos Conecon.

Derudover skal Prysmian leverer godt 400 kilometer lav- og mellemspændingskabler fra NYY-J, NA2YY-O og NA2XS2Y kabelserien, fra dets tyske fabrik i Schwerin. NYY-J serien er både brandhæmmende, UV-, olie- & kemikalieresistente og kan installeres i både jord, vand, beton samt udendørs. Den langsgående vandtætte skærm på NA2XS2Y kabelserien mindsker vandindtrængning hvis ydrekappe bliver beskadiget.

Prysmian TECSUN kabelserie er specielt udviklet til DC systemer i solcelleanlæg med et temperaturområde fra -40°C til +120°C under alle miljøforhold. Kablerne er designet til at fungere i op til 20.000 timer ved en maksimal ledertemperatur på op til 120°C. Serien er fuldt kompatible med den relevante industristandarder EN 50618 og certificeret i henhold til TÜV, VDE og UL. Den forventede levetid ved normal anvendelse og korrekt installation er mindst 25 år.

Læs mere herom på vores hjemmeside hvor du finder alle datablade

TIlmeld dig vores nyhedsbrev her

Mere fra Prysmian Group Denmark A/S

Prysmian Group Denmark A/S

www.prysmiangroup.dk

Prysmian Group er verdens førende inden for udvikling, produktion, logistik og installation af kabler og kabelsystemer til forskelligartet applikation inden for energi- og telekommunikationsbranchen. Med næsten 140 års erfaring, en årligt omsætning på over 11 milliarder euro og godt 30.000 ansatte fordelt på tværs af 50 lande og 112 fabrikker.Prysmian Group opererer med tre af branchens stærkeste…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere