21.01.2021  |  EL  |  Branchen

Prysmian sætter ny rekord på 1 Petabit/s optisk datatransmission

Indhold fra partner Hvad er dette?

1 Pbps svarer til simultan 8K TV-udsendelse til 10 millioner mennesker

Prysmian Group, Nokia Bell Labs og National Institute of Information and Communications Technology fra (NICT) annoncerer en rekord 1 Petabit per sekund datatransmission over en optisk fiber med standarddimensioner. Eksperimentet kombinerer højspektral effektiv bredbåndstransmission med en optisk fiber, der styrer 15 spacial-modes og benytter special-mode multiplexere. Netværkets samlede kapacitet var 1 Petabit/sekund svarende til simultan 8K TV-broadcasting til 10 millioner mennesker.

”I løbet af det sidste årti er datatrafikken steget med en faktor ~ 100. Fiberkapaciteten har nøje fulgt denne eksponentielle vækst takket være introduktionen af ​​nye teknologier. Datatrafik forventes at vokse med en lignende eksponentiel hastighed i det næste årti, især på grund af udvikling af sociale netværk, video on demand og mobile multimedieplatforme. I denne sammenhæng er rumdelingsmultiplexing blevet anerkendt som den unikke multiplexingsteknologi, der er i stand til at imødekomme denne kapacitetsudfordring ”, kommenterede Eric Stoltz, VP for Optical Fiber Business Unit hos Prysmian Group.

Denne gruppe ​​forskere har succesfuldt opnået verdens første space division multiplexing datatransmission på mere end 1 Petabit pr. sekund i en fiber med standard cladding (125 µm) og coating (245 µm) diametre. Dette er 5,7 gange hurtigere end tidligere hastighedsrekorder med et single-mode fiber, 2,5 gange højere end med et few-mode fiber eller 1,7 gange højere end med et multi-core fiber. Resultaterne af denne undersøgelse blev accepteret til en post-deadline session af den prestigefyldte 46th European Conference on Optical Communications (ECOC) i december 2020, der er en af ​​de største internationale konferencer relateret til optisk fiberkommunikation.

Succesen med højkapacitets datatransmission ved hjælp af en single- eller few-mode fiber med høj rumlig signaltæthed, forventes at fremme denne teknologi. Løsningen kan bruges til telekommunikations- og datanetværk, fra lang til kort rækkevidde applikationer, hvor tæthed og kapacitet af standard single-mode teknologi når et plateau.

Mere fra Prysmian Group Denmark A/S

Prysmian Group Denmark A/S

www.prysmiangroup.dk

Prysmian Group er verdens førende inden for udvikling, produktion, logistik og installation af kabler og kabelsystemer til forskelligartet applikation inden for energi- og telekommunikationsbranchen. Med næsten 140 års erfaring, en årligt omsætning på over 11 milliarder euro og godt 30.000 ansatte fordelt på tværs af 50 lande og 112 fabrikker. Pr…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere