25.05.2023  |  EL  |  Energi

Prysmian tættere på ordre til EGL2 i Storbritannien

Indhold fra partner Hvad er dette?

500 km HVDC-kabelforbindelse

Prysmian Group har modtaget en meddelelse fra SSEN Transmission og National Grid Electricity Transmission plc, ejerne af det britiske elnet, der har udpeget gruppen som den foretrukne tilbudsgiver til Eastern Green Link 2 (EGL2) kabelforbindelsen.

Prysmian Group fortsætter kontraktforhandlingerne med henblik på at indgå en aftale.

Eastern Green Link 2 er en planlagt HVDC-højspændingsforbindelse bestående af en undersøisk og underjordisk kabelforbindelse på cirka 500 kilometer mellem Peterhead i Skotland og Drax i det nordlige England.

Med en transmissionskapacitet på 2 GW forventes forbindelsen at blive et af de første kabelsystemer i Storbritannien, der anvender 525 kV-teknologi med ekstruderet XLPE-isolering.

EGL2 indgår i en række planlagte forstærkninger til det britiske elnet, som er nødvendige for at øge kapaciteten til det eksisterende transmissionsnet. Det vil specifikt understøtte øget vækst af vedvarende energi i nord og samtidig tilfredsstille et øget energibehov længere syd på.

Målet for Storbritannien er, at realiserer 50 GW elproduktion fra havvindkraft inden 2030 og opnå en net-zero kulstofsudledning inden 2050.

Læs mere om projektet her

Mere fra Prysmian Group Denmark A/S

Prysmian Group Denmark A/S

www.prysmiangroup.dk

Prysmian Group er verdens førende inden for udvikling, produktion, logistik og installation af kabler og kabelsystemer til forskelligartet applikation inden for energi- og telekommunikationsbranchen. Med næsten 140 års erfaring, en årligt omsætning på over 11 milliarder euro og godt 30.000 ansatte fordelt på tværs af 50 lande og 112 fabrikker. Pr…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere