08.07.2020  |  EL  |  Energi

Prysmian tildelt 800 mio. euro kabelkontrakt til SuedLink i Tyskland

Indhold fra partner Hvad er dette?

± 525 kV HVDC kabelsystem til den tyske kabelkorridor

Prysmian Group er blevet tildelt flere kabelprojekter til SuedLink (Südlink) korridoren i Tyskland - det største underjordiske kabelprojekt nogensinde, af de tyske transmissionsnetoperatører TransnetBW GmbH og TenneT.

I henhold til kontrakterne, til en samlet værdi af over € 800 millioner, skal Prysmian designe, fremstille, levere, installere, sammenføje, teste og idriftsætte et 2GW underjordisk kabelsystem fra Nordtyskland til Sydtyskland.

Disse nye kabelkontrakter er i tillæg til allerede sikrede kontrakter til SuedOstLink (læs mere) og A-Nord (læs mere) til en samlet værdi på omkring € 1,8 milliard – hvilket sætter koncernen i centrum for alle tre af de tyske DC korridorprojekter.

”Vi er stolte over, at have en fremtrædende rolle i udviklingen af de tyske korridorprojekter, der sætter en verdensomspændende milepæl. Vores ambition om at definere fremtiden for energiovergangen er bevist som troværdigt og bæredygtigt, da forsyningsselskaber og TSO'er fortsat anerkender Prysmian som referencepartner i opgradering og omstilling af transmissionsnetværk, ”udtaler Valerio Battista, Prysmian Group CEO.

Prysmian skal levere et komplet ± 525 kV HVDC underjordisk kabelsystem med kobberleder og ekstruderet XLPE-isolering i stand til at overføre 2GW energi langs en 700 km rute fra Wilster i Schleswig-Holstein (nordvest for Hamburg) ned igennem landet til Bergrheinfeld tæt på Schweinfurt i Bayern.

Kabelinstallationen effektiviseres ved hjælp af lange længder på over 2 kilometer og processen overses af et dedikeret lokalt projektteknisk-ledelsesteam. Projekterne er planlagt til færdiggørelse i 2026.

"I fremtiden vil vi se et stigende behov for kabler til at eksportere og overføre vedvarende energi over lange afstande fra offshore og onshore vindmølleparker," afslutter Hakan Ozmen, EVP Projekter BU

Find alle vores kabler til energitransmission på vores koncern hjemmeside. 

Mere fra Prysmian Group Denmark A/S

Prysmian Group Denmark A/S

www.prysmiangroup.dk

Prysmian Group er verdens førende inden for udvikling, produktion, logistik og installation af kabler og kabelsystemer til forskelligartet applikation inden for energi- og telekommunikationsbranchen. Med næsten 140 års erfaring, en årligt omsætning på over 11 milliarder euro og godt 30.000 ansatte fordelt på tværs af 50 lande og 112 fabrikker. Pr…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere