29.01.2018  |  EL  |  El-materiel

Prysmian vinder dets første flydende havvindmøllepark order

Indhold fra partner Hvad er dette?

Til levering af eksport og inter-array kabler og tilbehør

Prysmian Group er blevet tildelt en ny kontrakt af Cobra Wind International Limited til levering af et kabelsystem til forbindelse af Kincardine Floating Offshore Wind Farm (KOWL) til fastlandet i Skotland. Parken vil bestå af 8 flydende turbiner med en samlet årlig kapacitet på 50 MW.

Dette markerer koncernens første kabelprojekt til en flydende havvindmøllepark og inkluderer design og levering af to eksportkabler samt inter-array-kabler og nødvendigt tilbehør for at forbinde de flydende turbinetårne. KOWL havvindmøllepark ligger cirka 15 km sydøst for Aberdeen og skal forbindes til det skotske elnet på land. Installation er planlagt til 2018 og 2019.

Prysmian vil være ansvarlig for levering af alle eksportkabler langs en rute på godt 17 km, der overvejende vil bestå af et statisk kabeldesign kombineret med cirka 0,5 kilometer dynamisk kabeldesign, til forbindelsen af de flydende turbinetårne. Den statiske sektion vil have en enkeltrådet armering mens den dynamiske sektion vil anvende en flertrådet armering. Søkablet vil bestå af et 33 kV 3-leder design med EPR isolering hele vejen igennem og blive produceret på koncernens fabrikker i Vilanova (Spanien) og Drammen (Norge).

"Kabelkontrakten er en teknologisk milepæl for Prysmian og udgør vores første projekt til en flydende havvindmøllepark " udtaler Alessandro Panico, Salgsteam Manager for Prysmian Offshore Wind.

Koncernen har for nylig annonceret at dets fabrik i Wrexham (UK) fremover også vil fremstille både 33 kV og 66 kV undersøiske kabler til inter-array kabelforbindelse af havvindmølleparker. Denne investering muliggør opretholdelse og skabelse af lokale jobs til fremstilling af britiske kabler til lokale og europæiske offshore vindmølleparker.

Mere fra Prysmian Group Denmark A/S

Prysmian Group Denmark A/S

www.prysmiangroup.dk

Prysmian Group er verdens førende inden for udvikling, produktion, logistik og installation af kabler og kabelsystemer til forskelligartet applikation inden for energi- og telekommunikationsbranchen. Med næsten 140 års erfaring, en årligt omsætning på over 11 milliarder euro og godt 30.000 ansatte fordelt på tværs af 50 lande og 112 fabrikker.Prysmian Group opererer med tre af branchens stærkeste…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere