06.10.2017  |  EL  |  Branchen

Regeringen indgår aftale om mere sol for pengene

Sammen med partierne i energiforligskredsen har regeringen indgået en aftale om at afsætte 105 millioner kroner til et udbud, hvor solcelleprojekter på op til 1 MW kan byde ind.

Regeringen og partierne i energiforligskredsen (Dansk Folkeparti, Socialdemokraterne, SF, Radikale Venstre og Enhedslisten) har indgået en aftale om at erstatte 2017-solcellepuljen, som blev aftalt af energiforligskredsen i 2013, med et udbud på solceller.

Med 2017-solcellepuljen kunne der i tilknytning til husstande søges om støtte i form af en afregningspris på 66-77 øre pr. kWh til solcelleanlæg på op til 6 kWh pr. husstand. Den forventede udbygning ville blive cirka 20 MW til en omkostning på cirka 105 millioner kroner.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Men da udbygningen var en dyr én af slagsen, har regeringen nu foreslået af omdanne ordningen, så det samme beløb på 105 millioner kroner afsættes i et udbud, hvor solcelleprojekter på op til 1 MW kan søge om tilskud.

Læs også: Næste generation af solceller er på vej

Det forventes at kunne give en samlet udbygning af solceller på 35 MW i stedet for 20 MW. De store anlæg i de 35 MW er mere effektive, og da udbudsformen samtidig sikrer lavere støttesatser, forventes udbuddet at give mere end dobbelt så meget grøn energi for pengene. Samtidig vil 35 MW nye solceller kunne levere et års forbrug af grøn strøm til 12.500 danske husstande:

”Regeringens forslag om at gå fra tilskudspuljer til udbud med konkurrence kan give mere end dobbelt så meget vedvarende energi for samme beløb. Det synes vi er sund fornuft, og vi forventer, at der bliver budt ind med solcelleprojekter, der tilsammen kan forsyne 12.500 husstande årligt med grøn energi”, siger energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V).

- EL

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere