18.04.2016  |  VVS  |  Sanitet

Minister overvejer en afløser for drikkevandsordningen

Efter en massiv branchekritik af drikkevandsordningen GVD overvejer bygningsministeren at finde en afløser og har i den forbindelse forlænget overgangsreglerne med 13 måneder. Meldingen skaber glæde hos Veltek.

Der har været stor kritik af drikkevandsordningen GVD, der godkender byggevarer til drikkevand. Branchekritikken har blandt andet lydt på, at ordningen med sine særlige danske krav og testmetoder udgør en stopklods.

Læs også: Ny formand for Velteks AVA-sektion

Den massive kritik har nu resulteret i, at bygningsminister Hans Christian Schmidt har bedt Trafik- og Byggestyrelsen om at komme med et forslag til en alternativ løsning. Det skriver Building Supply. I forbindelse hermed har ministeren også valgt at forlænge overgangsreglerne, der efter planen skulle udløbe 1. juni i år, med 13 måneder.

Og den melding skaber glæde hos brancheorganisationen Veltek:

”Det er super positivt, at der nu sker noget. Vi stiller selvfølgelig op til at indgå i et samarbejde om at få ryddet op”, siger Velteks administrerende direktør, Per Rømer Kofod, til Licitationen.

Læs også: VVS-messe håber på besøgsrekord

Ifølge organisationen bør den nye ordning i stedet ligne den ordning, der allerede findes markedet for el-artikler. 

-SSM

Mere fra Sarah

Sarah Meier

  • Horisont Gruppen a/s
Se profil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere