10.11.2017  |  EL  |  Byggeri

Regeringen reviderer energikrav til nye bygninger i 2020

Med de reviderede energikrav gøres bygningsklasse 2020 ikke obligatorisk, men vil fortsat være en frivillig klasse i bygningsreglementet.

Over de sidste par år er der gennemført en evaluering af energikrav til nye bygninger i bygningsklasse 2020 (BR20), der var en del af Energiaftalen fra 2008.

Evalueringen viser, at de udmeldte energikrav ikke bliver hverken privat- eller samfundsøkonomisk rentable – og så har byggebranchen tilkendegivet, at de udmeldte 2020-krav efter branchens opfattelse var for stramme:

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

”Når det viser sig, at de udmeldte energikrav til nye bygninger i 2020 medfører krav, der ikke giver mening hverken økonomisk eller energimæssigt, så synes jeg, at vi skal lytte til branchen. Derfor fastholder vi den udmeldte stramning som en frivillig lavenergiklasse i bygningsreglementet i stedet for at gøre den obligatorisk”, oplyser transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen i en pressemeddelelse.

Læs også: Byggeforsker advarer: EU-direktiv vil hæmme solceller og vindmøller

Kravene justeres i tråd med byggebranchens anbefalinger
I forbindelse med revideringen gør Ole Birk Olesen samtidig opmærksom på, at kravene vil blive justeret på en mere hensigtsmæssig måde, der er i tråd med byggebranchens anbefalinger.

Det betyder blandt andet, at energirammen videreføres på det niveau, som i øjeblikket er minimumskrav i bygningsreglementet:

”Vi melder ændringerne ud i god tid for at sikre, at byggebranchen kan planlægge i tråd med de justerede krav. Det giver branchen ro til at finde de rigtige løsninger og sikrer, at der ikke er nogle projekter, der gennemfører uhensigtsmæssige dispositioner, som hverken økonomisk eller energimæssigt giver mening”, siger Ole Birk Olesen.

Du kan læse mere om de nye energikrav her.

- EL

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere