24.11.2021  |  EL  |  Energi

Regeringen vil afbøde stigende priser for borgerne med ny varmepakke

Verden over er energipriserne steget markant. Derfor er regeringen klar med tre tiltag, der skal afbøde konsekvenserne for økonomisk vanskeligt stillede borgere.

Regeringen lægger op til, at der afsættes 100 millioner kroner til kommunernes øgede udgifter til eksempelvis personligt tillæg til pensionister og kontanthjælpsmodtagere, der bliver ramt at de globale prisstigningerne på energi.

”Vi står i en ekstraordinær situation, hvor især prisen på gas til opvarmning er steget så meget, at det nogle steder kan give en meget stor regning. Det er ikke alle, der har økonomien til sådan en uforudset udgift”, siger klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen.

Samtidig har regeringen indgået en aftale med Dansk Fjernvarme om udglatning af fjernvarmeregningerne. Regeringen og Dansk Fjernvarme opfordrer fjernvarmeselskaberne til at udglatte kundernes regninger, så prisstigningerne ikke kommer på én gang, men bliver fordelt over året. Og så bliver der skruet op for informationsindsatsen med råd og vejledning på SparEnergi.dk.

Læs også: SparEnergi.dk skal hjælpe danskerne med at spare penge

Ud af Danmarks godt 2,7 millioner husstande, er det særligt de knap 500.000, der enten får varmen fra et naturgasfyr eller ligger i fjernvarmeområder med et højt gasforbrug, der kan risikere en stigning i varmeregningen på over 1.000 kroner om måneden i den kolde tid.

Regeringens varmepakke er derfor med tre konkrete tiltag både rettet mod de enkelte borgere, kommunerne og fjernvarmeselskaberne.

  1. Pulje på 100 millioner kroner, som kommuner kan søge for at få dækket direkte merudgifter til eksempelvis personligt tillæg til pensionister og enkeltydelser til kontanthjælpsmodtagere.
  2. Aftale med Dansk Fjernvarme om udglatning af varmeregninger. Derudover vil Energistyrelsen og Forsyningstilsynet oprette en hotline og rådgive fjernvarmeselskaber om reglerne for, hvordan værkerne konkret udglatter regningerne.
  3. Samlet indgang og styrket information til borgerne på SparEnergi.dk, så borgerne har én samlet indgang til information om energipriserne.

-CH

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere