Regeringens støttepartier vil afskaffe håndværkerfradraget til nytår

Radikale, Enhedslisten, SF og Alternativet presser i finanslovsforhandlinger på for at få afskaffet håndværkerfradraget, som de mener mest bliver brugt af velhavende familier. Socialdemokratiet vil dog fortsat bevare ordningen.

En af stridspunkterne i årets finanslovsforhandlinger er, om håndværkerfradraget skal afskaffes. Regeringens støttepartier presser på for, at det kommer til at ske, mens regeringen selv er imod..

DR skriver således, at partierne i den afsluttende fase af finanslovsforhandlingerne presser på for at få afskaffet håndværkerfradraget.

”Det skal stoppe fra 1. januar. I en tid hvor det er svært at skaffe håndværkere, er det et forkert instrument at have. Det er økonomisk dumt”, siger de Radikales finansordfører, Sofie Carsten Nielsen, til DR.

Ifølge Finansministeriet koster håndværkerfradraget, der også er kendt som boligjobordningen, hvert år statskassen knap 500 millioner kroner.

Enhedslisten, SF og Alternativet kæmper i finanslovsforhandlingerne ligesom De Radikale for at afskaffe fradraget. Men regeringen siger nej, lyder det fra Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen.

”Vi synes, at håndværkerfradraget i den nuværende form er fornuftigt. Det hjælper pressede familier i hverdagen. Det bidrager til, at vi får lavet grønne investeringer i vores boliger. Og så betyder det også, at noget af det arbejde, som tidligere blev lavet sort, i dag er hvidt, så der nu bliver betalt skat og moms”, siger han til DR.

Ordningen bruges mest af folk med høje indkomster
Både Radikale og Enhedslisten henviser til tal fra Skatteministeriet, som viser, at boligjobordningen bliver meget brugt af folk med høje indkomster.

Sidste år blev skattefradraget anvendt af ni procent af de personer, som har en årsindkomst mellem 200.000-350.000 kroner. For personer, som tjener over 700.000 kroner årligt, var det 33 procent, som gjorde brug af fradraget.

”Det er oplagt at afskaffe en ordning, som giver bidrag til velhavende familier, så de kan få billigere håndværkere”, siger Sofie Carsten Nielsen til DR.

Det argument overbeviser dog ikke Socialdemokratiet.

”Det kan godt være, at man kan lave en udregning, som viser, at mennesker med mange penge bruger håndværkerfradraget mere end mennesker, der har færre penge”, siger Christian Rabjerg Madsen til DR og fortsætter:

Læs også: Regeringen vil bevare håndværkerfradraget

”Men omvendt er ordningen også med til at skabes jobs til folk med lavere lønninger, eksempelvis inden for rengøring”.

- JMA

Lan-com A/S

Sponseret

Lan-Com A/S introducer natdistribution

Installator.dk

Presset branche samler tunge profiler på Varmepumpedagen 2024

Relateret indhold

13.11.2024Installator.dk

Looad.dk tilbyder nu refusion af elafgift til elbilsejere med solceller

12.11.2024Installator.dk

Sektorkobling kan åbne døren til en grøn fremtid

11.11.2024VELTEK

Sponseret

Tid til at genbesøge strategierne for VELTEK og de fire fagsektioner

11.11.2024Installator.dk

Copenhagen Light Festival sætter spot på byen fra 16. januar

08.11.2024Installator.dk

Better Energy skærer markant ned

07.11.2024VELTEK

Sponseret

Drikkevandsdirektivet – hvilke udfordringer står vi overfor?

07.11.2024Installator.dk

Andelen af nye solgte elvarebiler er fordoblet på et år

07.11.2024Inspectly ApS

Sponseret

Fra god til ekstraordinær: Vigtigheden af kvalitetsstyring

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle