Regeringens støttepartier vil afskaffe håndværkerfradraget til nytår

Radikale, Enhedslisten, SF og Alternativet presser i finanslovsforhandlinger på for at få afskaffet håndværkerfradraget, som de mener mest bliver brugt af velhavende familier. Socialdemokratiet vil dog fortsat bevare ordningen.

En af stridspunkterne i årets finanslovsforhandlinger er, om håndværkerfradraget skal afskaffes. Regeringens støttepartier presser på for, at det kommer til at ske, mens regeringen selv er imod..

DR skriver således, at partierne i den afsluttende fase af finanslovsforhandlingerne presser på for at få afskaffet håndværkerfradraget.

”Det skal stoppe fra 1. januar. I en tid hvor det er svært at skaffe håndværkere, er det et forkert instrument at have. Det er økonomisk dumt”, siger de Radikales finansordfører, Sofie Carsten Nielsen, til DR.

Ifølge Finansministeriet koster håndværkerfradraget, der også er kendt som boligjobordningen, hvert år statskassen knap 500 millioner kroner.

Enhedslisten, SF og Alternativet kæmper i finanslovsforhandlingerne ligesom De Radikale for at afskaffe fradraget. Men regeringen siger nej, lyder det fra Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen.

”Vi synes, at håndværkerfradraget i den nuværende form er fornuftigt. Det hjælper pressede familier i hverdagen. Det bidrager til, at vi får lavet grønne investeringer i vores boliger. Og så betyder det også, at noget af det arbejde, som tidligere blev lavet sort, i dag er hvidt, så der nu bliver betalt skat og moms”, siger han til DR.

Ordningen bruges mest af folk med høje indkomster
Både Radikale og Enhedslisten henviser til tal fra Skatteministeriet, som viser, at boligjobordningen bliver meget brugt af folk med høje indkomster.

Sidste år blev skattefradraget anvendt af ni procent af de personer, som har en årsindkomst mellem 200.000-350.000 kroner. For personer, som tjener over 700.000 kroner årligt, var det 33 procent, som gjorde brug af fradraget.

”Det er oplagt at afskaffe en ordning, som giver bidrag til velhavende familier, så de kan få billigere håndværkere”, siger Sofie Carsten Nielsen til DR.

Det argument overbeviser dog ikke Socialdemokratiet.

”Det kan godt være, at man kan lave en udregning, som viser, at mennesker med mange penge bruger håndværkerfradraget mere end mennesker, der har færre penge”, siger Christian Rabjerg Madsen til DR og fortsætter:

Læs også: Regeringen vil bevare håndværkerfradraget

”Men omvendt er ordningen også med til at skabes jobs til folk med lavere lønninger, eksempelvis inden for rengøring”.

- JMA

2ctrl ApS

Sponseret

2CTRL er landets førende virksomhed inden for KNX

Elsikkerhed.dk

Sponseret

Installatørmøde 2025 - Kolding

Relateret indhold

20.12.2024Installator.dk

Pengeregn over TEKNIQ-medlemmer

20.12.2024Inspectly ApS

Sponseret

Kvalitetsklubben: Styrk dit byggeprojekt med skarp intern kommunikation

20.12.2024Carlog System

Sponseret

Carlog System ønsker alle en glædelig jul samt et godt nytår

19.12.2024Brødrene A & O Johansen A/S

Sponseret

AO’s klimamål sætter en ny standard for grossisterne

19.12.2024Installator.dk

Stejl læringskurve koster dyrt for nystartet VVS-installatør

18.12.2024Wieland Electric A/S

Sponseret

Vi byder Thomas Bøgh Laursen velkommen til Wieland Electric A/S!

17.12.2024METRO THERM A/S

Sponseret

METRO THERM fusionerer med KVM-Genvex

17.12.2024Installator.dk

Solplus A/S bliver en del af InstallatørGruppen

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle