27.11.2019  |  EL  |  Branchen

Regeringens støttepartier vil afskaffe håndværkerfradraget til nytår

Radikale, Enhedslisten, SF og Alternativet presser i finanslovsforhandlinger på for at få afskaffet håndværkerfradraget, som de mener mest bliver brugt af velhavende familier. Socialdemokratiet vil dog fortsat bevare ordningen.

Står det til regeringens støttepartier, er håndværkerfradraget fortid fra 1. januar 2020.

Læs også: De Radikale vil have afskaffet håndværkerfradraget

DR skriver således, at partierne i den afsluttende fase af finanslovsforhandlingerne presser på for at få afskaffet håndværkerfradraget.

”Det skal stoppe fra 1. januar. I en tid hvor det er svært at skaffe håndværkere, er det et forkert instrument at have. Det er økonomisk dumt”, siger de Radikales finansordfører, Sofie Carsten Nielsen, til DR.

Ifølge Finansministeriet koster håndværkerfradraget, der også er kendt som boligjobordningen, hvert år statskassen knap 500 millioner kroner.

Enhedslisten, SF og Alternativet kæmper i finanslovsforhandlingerne ligesom De Radikale for at afskaffe fradraget. Men regeringen siger nej, lyder det fra Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen.

”Vi synes, at håndværkerfradraget i den nuværende form er fornuftigt. Det hjælper pressede familier i hverdagen. Det bidrager til, at vi får lavet grønne investeringer i vores boliger. Og så betyder det også, at noget af det arbejde, som tidligere blev lavet sort, i dag er hvidt, så der nu bliver betalt skat og moms”, siger han til DR.

Ordningen bruges mest af folk med høje indkomster
Både Radikale og Enhedslisten henviser til tal fra Skatteministeriet, som viser, at boligjobordningen bliver meget brugt af folk med høje indkomster.

Sidste år blev skattefradraget anvendt af ni procent af de personer, som har en årsindkomst mellem 200.000-350.000 kroner. For personer, som tjener over 700.000 kroner årligt, var det 33 procent, som gjorde brug af fradraget.

”Det er oplagt at afskaffe en ordning, som giver bidrag til velhavende familier, så de kan få billigere håndværkere”, siger Sofie Carsten Nielsen til DR.

Det argument overbeviser dog ikke Socialdemokratiet.

”Det kan godt være, at man kan lave en udregning, som viser, at mennesker med mange penge bruger håndværkerfradraget mere end mennesker, der har færre penge”, siger Christian Rabjerg Madsen til DR og fortsætter:

Læs også: Regeringen vil bevare håndværkerfradraget

”Men omvendt er ordningen også med til at skabes jobs til folk med lavere lønninger, eksempelvis inden for rengøring”.

- JMA

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere