26.04.2023  |  VVS  |  Branchen

Rekordstore stande præger VVS-messen 2023

181 udstillere har sørget for, at VVS-messen allerede i marts var udsolgt. Det er lidt færre end i rekordåret 2019; men til gengæld er den gennemsnitlige standstørrelse større. Det ser arrangørerne som et udtryk for endnu højere ambitioner fra udstillernes side.

2021-udgaven af messen solgte rigtig godt trods det faktum, at den var placeret i efteråret og var meget præget af coronapandemien. Trods nedlukningen af landet, der prægede mange forretningsområder i 2020 og 2021, så viste 2021-messen, at vvs-branchen alligevel havde været i rivende udvikling.

Hos Odense Congress Center, som sammen med VELTEK er arrangør af VVS-messen, kunne man tydeligt mærke, at messen i 2021 bød på mange besøgende og ikke mindst glæde ved at kunne mødes igen.

Læs også: Messen markerer et kvantespring for vvs-branchen

”Det har været en fornøjelse at gå rundt og mærke den positive messestemning, som sender tankerne tilbage til tiden før corona. Udstillerne har rigtig meget at vise frem på standen, så der er virkelig noget at komme efter for de besøgende. Samtidig kan vi mærke, at både udstillere og besøgende har glædet sig til at kunne mødes ansigt til ansigt igen - det har stor værdi”, sagde Louise Jørgensen, projektleder for VVS'21, tilbage i efteråret 2021. Messen blev i ’21 besøgt af mere end 8.400 besøgende.

Skruer op for ambitionerne
Michael Helm er projektleder på messen i 2023, ligesom han har været det i flere årtier bortset lige fra 2021. Han siger: ”Interessen for at udstille på messen her i 2023 har været forrygende. 181 udstillere har meldt sig, og de er tydeligvis endnu mere ambitiøse med at designe gode oplevelser og faglige indblik for de besøgende end tidligere år. De besøgende kan se frem til en meget veloplagt skare af udstillere, der har lagt sig i selen for at synliggøre de nyeste faglige og produktmæssige udviklinger. Det er der ingen tvivl om”.

Alt fra varmepumper til ventilation
Han fremhæver, at messen byder på udstillinger inden for alle hjørner af vvs-branchen: ”På linje med alle tidligere udgaver af messen fylder bad, armaturer og sanitet meget i 2023. I 2021 så vi mange varmepumper, og den tendens fortsætter i 2023. I det hele taget præger den grønne omstilling tingene, og energioptimering er et nøgleord for rigtig mange udstillere. Der er også en del udstillere inden for ventilation, ligesom de fleste af de store grossister vil være til stede med store stande”.

Det personlige møde
Vi lever i en verden, der bliver mere og mere digitaliseret; men det betyder tydeligvis ikke, at messeformatet er blevet irrelevant. ”Det personlige møde går aldrig af mode. Der sker noget, når mennesker mødes fysisk og kan udveksle idéer og erfaringer. De besøgende på VVS-messen er teknikere og håndværkere, der går meget op i at se de fysiske løsninger i virkeligheden og prøve dem af med hænder og værktøj. De skal kunne røre ved tingene, og det får de rig lejlighed til på VVS-messen”, siger Michael Helm.

Han fortæller også, at arrangørerne præsenterer et Fagligt Forum, som vil være et tætpakket program med korte faglige oplæg målrettet de besøgendes behov. Arrangørerne har også indgået et samarbejde med IDA Energi, der vil præsentere oplæg med viden om energi på messen.

Denne artikel er en del af temaet Tema om VVS-messen 2023

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere