03.07.2018  |  EL  |  El-materiel

Rittal møder Industri 4.0 med nyt gulvskab

Indhold fra partner Hvad er dette?

VX25 gulvskabet tilbyder den højst mulige kvalitet og datastruktur, mindsker kompleksiteten, sparer tid og giver sikker montage.

– Markedet har brug for et skabssystem, der reducerer tidsforbruget fra designfasen til montage, mindsker kompleksiteten og samtidig imødekommer fremtidens digitalisering, siger Thomas Steffen, CEO for Rittal, Research and Development.

Skabt til digitalisering
VX25 er det første gulvskab som er udviklet for at kunne imødekomme stadig større krav til produktivitet når det gælder fremstilling af styre-, kontrol- og eltavler, der lever op til den fjerde industrielle revolution; Industri 4.0.

Ved at kombinere den reelle indkapsling med en digital tvilling, vil det nye system være i stand til at imødekomme alle fremtidige digitaliseringsbehov – fra konfiguration og fremstilling til montage, automatisering, logistik og vedligeholdelse. Den høje innovationsgrad kan blandt andet ses ved, at Rittal har ansøgt om flere end 25 patent- og varemærkegodkendelser.

– Vores nye gulvskab tilbyder den højst mulige kvalitet og datastruktur, mindsker kompleksiteten, sparer tid og forenkler montage, siger Per Magnusson, der er produktchef hos Rittal A/S.

Internationalt kundestudie
Forudsætningen for at udvikle et optimalt system var en intensiv kundedialog. Under en omfattende og videnskabeligt baseret undersøgelse brugte forskere ord, billeder og video til at dokumentere det daglige arbejde og rutiner for tavlebyggere. Undersøgelsen omfattede ti virksomheder i Tyskland, otte i USA og seks i Kina, herunder både små, mellemstore og store virksomheder.

– Denne brugerundersøgelse var en øjenåbner. I nogle tilfælde opdagede vi endda problemer, som kunderne ikke selv havde identificeret, siger Thomas Steffen. Som følge heraf opstod 150 systematisk beskrevne og specifikke krav til et nyt skabssystem, som udviklere og produktchefer kunne bruge som udførlig rettesnor til det videre udviklingsarbejde.  På intet tidspunkt i udviklingsfasen gav Rittal op på at finde løsninger til samtlige krav.

Høj innovationsgrad
VX25 står for alsighed af applikationer, efterlevelse af kundebehov og en perfekt symmetri gennem et konsekvent 25 mm hulmønster.

Hjertet i innovationen er den nyudviklede rammeprofil. Den bestemmer installationspladsen, effektiviteten af montagen, udbygningsmulighederne, stabiliteten og dermed pålideligheden og fleksibiliteten i kundens produktion.

– Det har været muligt at bibeholde alle de vigtige og etablerede produktegenskaber fra det eksisterende TS 8 gulvskab og udvide dem betydeligt, med en lang række nye funktioner og kundefordele, understreger Per Magnusson.

Produktion af højeste kvalitet
Med sit slogan "SYSTEM PERFECTION” lover Rittal at tage et stort, innovativt hop. Det omfatter også højteknologisk fremstilling. Virksomheden har investeret i nye state-of-the-art produktionsanlæg til fremstilling af de nye VX25 rammeprofiler. Nye og fuldt automatiserede produktionslinjer med i alt 31 svejsnings- og håndteringsrobotter giver maksimal kvalitet kombineret med præcision og stabilitet. Resultatet er, at VX25 rammeprofilen er langt mere stabil end sin forgænger TS 8, selvom vægten er den samme.

Tags: Rittal A/S

Mere fra Rittal A/S

Rittal A/S

www.rittal.dk

Rittal A/S er et dansk datterselskab, som indgår i den tyske koncern Friedhelm Loh Group. Rittal er verdensledende inden for indkapslinger til industriel automatisering og fysisk IT-sikkerhed. Rittals produktsortiment omfatter indkapslinger, strømfordeling, klimateknik, IT- infrastruktur og software & service. Rittal blev grundlagt i 1961 og har 10 højteknologiske produktionssteder, 63 datters…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere