09.06.2021  |  VVS  |  Arbejdsredskaber

Roca Group opkøber tyske Sanit

Indhold fra partner Hvad er dette?

Roca Group, der er verdensførende inden for design, produktion og markedsføring af produkter til badeværelset, styrker sin position som global operatør med købet af den tyske producent Sanit, der har speciale i installationssystemer til badeværelset.

Med denne aftale, som afventer godkendelse af konkurrencemyndighederne, vil Roca Group, der opererer i 170 lande og som har 85 fabrikker, styrke sin tilstedeværelse i en kategori, hvor Sanit er den tredje største operatør i Tyskland og den femte største i Europa.

Segmentet for installationssystemer til badeværelset - som inkluderer skjulte cisterner, trykknapper og monteringsrammer - vokser hurtigt og er drevet af den stigende efterspørgsel af væghængte toiletter. I øjeblikket oplever det globale marked i denne kategori, ledet af Tyskland, betydelig stigning i alle lande, i tråd med præferencerne hos nutidens forbrugere, der i stigende grad vælger løsninger, der favoriserer plads, hygiejne og komfort.

Sanit, der blev grundlagt i 1945, har hovedkontor i Eisenberg, er en del af Aliaxis, - en global leder inden for avancerede rørsystemer med tilstedeværelse i mere end 40 lande. Virksomheden har tre produktionsanlæg i Tyskland, der ligger i Eisenberg, Rödental og Wittenberg. Disse centre, som beskæftiger 378 fagfolk, eksporterer til mere end 70 lande og fremstiller, ud over de førnævnte kategorier, tilbehør og komplementærprodukter til samling og installation af sanitetsartikler. Virksomhedens omsætning udgjorde 74 millioner euro i 2020.

Som led i koncernens strategi om at oprette specialiserede kompetencecentre til forskellige produktkategorier til badeværelset, bliver Sanit udviklingshub for Roca Groups installationssystemer.

Roca Groups administrerende direktør, Alberto Magrans, fremhæver de positive synergier ved transaktionen: "Købet af Sanit er et grundlæggende skridt i vores strategi om at, integrere produkter i komplette badeværelsesløsninger og inkorporere teknologi med høj merværdi i vores produktportefølje og derved styrke vores førende globale position". 

Om Roca Group

Roca Group er en virksomhed, der er dedikeret til design, produktion og markedsføring af badeværelsesprodukter til arkitektur, byggeri og indretning. Grundlagt i 1917 kombinerer den tradition og viden med en passion for innovation og respekt for miljøet med det formål at imødekomme folks behov og bidrage til forbedring af samfundets trivsel.

Gruppen repræsenterer en række af forskellige brands med Roca, LAUFEN og Jika  som værende de mest prominente, der udgør virksomhedens kerne.

Med bæredygtighed i alle produktionsprocesser og med en forpligtelse til at hjælpe med, at bevare en bedre planet for fremtidige generationer, har Roca Group implementeret gruppens filosofi i de 170 lande, hvor den har aktivitet, hvilket naturligvis også inkluderer de 85 fabrikker, der dagligt praktiserer den for sine mere end 24.000 ansatte.

Den familieejede koncern er markedsleder i Europa, Latinamerika, Indien og Rusland, med en stærk tilstedeværelse i Kina samt resten af ​​Asien, Mellemøsten, Australien og Afrika. Som følge heraf er koncernen verdensledende inden for sit virke.

Mere fra LAUFEN Nordic A/S

LAUFEN Nordic A/S

www.laufen.dk

VI FORVANDLER BADEVÆRELSER TIL LEVENDE MILJØER Personligheden bag LAUFENs meget traditionsprægede schweiziske brand afspejler en symbiose mellem design, kvalitet og funktionalitet. LAUFEN er ROCA-koncernens vigtigste brand og en af verdens førende producenter med et globalt distributionsnetværk. Virksomhedens kernekompetence er vores knowhow inden for fr…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere