29.06.2018  |  VVS  |  Sanitet

Roskilde Festival går all in på træk og slip

Når dette års Roskilde Festival skydes i gang kan festivalgæsterne glæde sig over bedre toiletforhold. De overfyldte og lugtende miljøtoiletter er nemlig erstattet med træk og slip-toiletter, der er koblet til et nyanlagt vandsystem.

Fra lørdag den 30. juni danner Roskilde Dyrskueplads endnu engang rammerne om Nordens største musikfestival, Roskilde Festival, når 130.000 gæster i løbet af den næste uge besøger pladsen. Og det er noget det belaster sanitetsforholdene. Men i år er de ildelugtende mobile miljøtoiletter og slamsuger-princippet skiftet ud med træk og slip-toiletter med rindende vand.

Og det er gode nyheder for festivalgængerne, der nu kan nyde både musik og øl under mere hygiejniske forhold takket være forsyningsselskabet Fors og VVS-grossisten Brødrene Dahls nye infrastruktur for drikkevandsforsyning.

Læs også: Beskæftigelsen i installationsbranchen stiger stadig

Hele foråret har de to parter arbejdet på højtryk for at få den 6,5 kilometer lange vandforsyningsledning og den 24 kilometer spildevandsledning klar til brug under festivalen.

”Det har været et kæmpe projekt, hvor vi har brugt al vores tekniske knowhow. Vores logistiksystem har også spillet en central rolle. En så kompleks opgave involverer mange parter, og det er enormt vigtigt, at materialerne bliver leveret på pladsen til tiden. Nu glæder vi os til, at festivalen bliver skudt i gang, og vandet flyder i hanerne”, siger ekstern sælger i Brødrene Dahl vandforsyning, Palle Rosendal, der har haft ansvar for projektet i Brødrene Dahl.

Vandforsyningsledningen er tilsluttet det almindelige vandsystem og fordeler vandet til 26 forsyningsøer med pumpestationer fra Grundfos og tilslutningshydranter fra Hawle. Alle rentvandstilslutninger er desuden sikret med tilbagestrømningsventiler.

900 nye toiletter  
Tidligere har der kun været vandskyllende toiletter inde på selve festivalpladsen, men i år bliver også campingområderne forsynet med dette toiletsystem: 900 nye toiletter er det blevet til. Derfor har man været nødt til at tage højde for det øgede pres på vandledningerne i hele Roskilde.

For at sikre et stabilt tryk til både festivalgæsterne og madboderne, selv i spidsbelastningsperioder som f.eks. om morgenen, hvor mange skal i bad, er der opstillet to mobile boosterstationer i udkanten af festivalpladsen med hver tre ekstra pumper.

Boosterstationerne er indbygget i containere, så når festivalen er slut kan køres til opmagasinering hos Fors og genbruges ved andre store arrangementer. 

Læs også: Skoler kan spare 30 procent vand med et snuptag

Uden for festivalområdet er der indsat ekstra reguleringsbrønde, som sørger for at vandforsyningen i lokalområdet, så Roskilde Lufthavn, samt de nærliggende landsbyer Vor Frue og Vindinge ikke løber tør for vand, mens musikken spiller.

- EST
 

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere