17.01.2019  |  EL  |  Byggeri

Ny ventilation og køling på Roskilde Universitet

Som en del af regeringens renoveringspulje har Roskilde Universitet fået totalrenoveret hovedbygningen. Her er der blandt andet udskiftet ventilation, solafskærmning og køling.

På foranledning af Bygningsstyrelsen har Roskilde Universitet (RUC) fået totalrenoveret sin hovedbygning (Bygning 3). Renoveringen er finansieret igennem regeringens pulje på 750 millioner kroner til vedligeholdelse og fornyelse af universiteterne.

Læs også: Ny platform skal sikre energirenoveringer i større bygninger

Hovedbygningen lever med ny ventilation, solafskærmning og køling op til de nutidige energikrav, og de nye installationer er, ifølge Bygningsstyrelsens direktør, Rasmus Brandt Lassen, også tilpasset eventuelle forandringer i brugernes adfærd: 

”Brugernes behov ændrer sig naturligt over tid, og vi har derfor tænkt fleksibilitet ind i renoveringen. Det betyder, at vægge kan flyttes og rum ændres, uden at bygningens nye tekniske installationer som varme, køling og ventilation påvirkes eller skal omlægges. Det gør det langt nemmere og ikke mindst billigere at ændre bygningen i fremtiden”, siger han. 

Regeringens universitetsrenoveringsprojekt
Hovedbygningen, der er RUC's tredje største, stod inden renoveringen tom i flere måneder, fordi den ikke levede op til brugernes behov. Derfor var det absolut nødvendigt at få renoveret den forældede bygning, der nu fremstår som en mere moderne administrations- og undervisningsbygning. 

”Regeringen investerer i de her år massivt i modernisering og renovering af vores universitetsbygninger. Bygning 3 er det første færdige projekt, og det glæder mig, at vi kan overdrage RUC nøglerne til en bygning, der lever op til de krav, man bør kunne stille til en universitetsbygning anno 2019”, siger Rasmus Brandt Lassen.

Renoveringen skal give brugerne mere plads og en mere overskuelig indretning. Receptionen flytter ind i stueetagen, hvor også universitetets Institut for Mennesker og Teknologi får tre store undervisningslokaler og rum til ph.d.-studerende. På første sal kan universitetsledelsen se frem til nye storrumskontorer og moderne mødefaciliteter.

Læs også: Energirenoveringer sparer staten for millioner

Roskilde Universitet fik hovedbygningen overdraget 15. januar. 

- SDN

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere