Så kom den første danske bog om LED

Et godt kendskab til LED, og hvor og hvordan det bruges er afgørende for elinstallatørerne. Allerede i dag er efterspørgslen til at mærke – især fra virksomheder, som har et stort forbrug af kunstig belysning. Den første danske bog om LED, ”Lysemitterende dioder” udkom fornylig.

Bogen kan købes online som hardcover til 499,- kr. eller downloades som eBook for 299 kroner på www.ledbogen.dk. Som læser af Installatør Horisont får du ti procents rabat, hvis du oplyser koden inst10 ved køb..

A-pæren har eksisteret i mange år, men det er aldrig lykkedes at opnå en farvegengivelse, der kommer i nærheden af den snart udfasede glødepære. Ifølge forfatteren til en ny bog ”Lysemitterende dioder”, Rune S. Larsen, er det muligt med LED, og så er elforbruget kun en femtedel af glødepærens, mens levetiden er op til 50.000 timer.

Rune S. Larsen´s bog er den første bog om lysdioder på det danske marked. Den er skrevet til ingeniører, arkitekter og elinstallatører, der gerne vil kunne servicere deres kunder professionelt og fremsynet. Formålet med bogen er, at formidle en god viden om lys og lysdioder. Derfor beskriver den både LED’ens opbygning og teorien bag. Den byder også på både praktiske og tekniske anvisninger for fagfolk.

Hensigten er ifølge forfatteren, at arkitekten og ingeniøren ved at læse bogen bliver i stand til at stille de rigtige krav til LED-produkter, og at elinstallatøren bliver rustet til at udføre arbejdet korrekt og give sine kunder en god, korrekt vejledning om LED. Bogen er illustreret med masser af flotte og inspirerende fotos.

"Jeg har skrevet bogen med idéen om at gøre den til det uvurderlige redskab, jeg selv stod og manglede, dengang jeg ville lære om LED — sådan en bog ville have gjort min LED-rejse langt nemmere, det håber jeg, min bog kan gøre for andre nu!" siger han.
 

Bogens forfatter Rune S. Larsen er uddannet elinstallatør med en omfat-tende videreuddannelse inden for LED. Han rådgiver om og står bag flere store danske LED-løsninger..

Producenter kæmper med varmeudvikling
LED’ernes store problem er at slippe af med varmen. Jo højere effekten skal være, jo større bliver behovet for køling. Ifølge Rune S. Larsen er det muligt at producere en LED-lyskilde, der svarer til en 300 W glødelampe, men den ville blive enormt stor på grund af det store behov for køling. Selv de langt mindre LED-lyskilder, som findes på markedet i dag, vil få en dårligere lyskvalitet og en kortere levetid, hvis ikke de placeres på steder, hvor de undgår overophedning. Til gengæld er LED-belysning så kuldetolerant, at det bruges til fryserum og udendørsbelysning.
Store mulighed i design

En af fordelene ved LED er, at man med et hug installerer godt designet, trendy og effektiv belysning i døre, vægge, møbler eller armaturer. LED-teknologien er så langt fremme, at lysdioderne også snildt kan bruges som familievenlig, fantasifuld hjemmebelysning med farvespil og intelligente lysfunktioner, der blandt andet spås en udvikling, så lyset ville kunne følge en persons bevægelser og tilpasse lysets farve alt efter, om man skal hygge sig eller arbejde sent.

Gå efter kvalitet
Det er forfatterens mission med bogen at skabe afgørende ny indsigt i LED-belysning og for eksempel åbne forbrugernes øjne for de langsigtede kvalitetsløsninger, der både kan spare miljøet for CO2, reducere forbrugerens elforbrug markant og dermed spare tusindvis af kroner på elregningen. Ifølge Rune S. Larsen har alt for mange forbrugere har indtil videre haft så stort fokus på at spare på indkøbsprisen, at de desværre ofte får købt billige lavkvalitets LED-produkter med tilsvarende dårligt lys.

Elsikkerhed.dk

Sponseret

Installatørmøde 2025 - Kolding

Danfoss Redan A/S

Sponseret

Ajour 2024

Relateret indhold

22.01.2025POWER TECHNIC ApS

Sponseret

Indendørs LED-strømforsyninger

22.01.2025Installator.dk

Nina Høegh Jensen bliver ny administrerende direktør i Energinet Eltransmission

22.01.2025Alcadon ApS

Sponseret

[ENDELIG ER DEN HER!] Alle Jettings fiberblæsemaskiner på én side...

21.01.2025Ecofoss/Green:ID

Sponseret

NYT LED armatur med akustisk optimeret filt og lav blænding

21.01.2025Prysmian Danmark

Sponseret

Prysmian og TechnipFMC underskriver samarbejdsaftale om flydende havvind

21.01.2025Gustav Klauke GmbH

Sponseret

Kan det virkelig gøres så simpelt??

21.01.2025PHOENIX CONTACT

Sponseret

Elektroniske sikringer til belastningsstrømme op til 20 A

20.01.2025Schneider Electric A/S

Sponseret

Ny LK FUGA® 21W USB-lader A+C

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
Vølund Varmeteknik A/S
Webinar
Bliv klogere på fremtidens varmepumpe (uden ude-del) til nybyggeri og udskiftning 🎓

Vi afholder et gratis webinar om den nye boligventilationsvarmepumpe S735, hvor du vil få mere viden om produktet, der skal installeres uden udedel, og som allerede nu bliver efterspurgt til fremtidens boligbyggeri.

Dato

24.01.2025

Tid

10:00

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Uddannelse
Økonomiforhold i mindre bygge- og anlægsprojekter og -virksomheder

Lær at styre økonomien i mindre byggesager.

Dato

27.01.2025

Tid

08:30

Sted

Hellerup

ABB A/S
Kursus
Certificeret KNX Basic kursus

Tilmeld dig

Dato

27.01.2025

Tid

08:30

Sted

ABB A/S, Barmstedt Alle 9, 5500 Middelfart

Teknologisk Institut - Energi og Klima
Kursus
Solcelleteknik for VE-installatører

Lær at planlægge og installere mindre, nettilsluttede solcelleanlæg, samt at dimensionere anlægget, så det er tilpasset en given bygnings konstruktion og elbehov. Lær også at udvælge solcellepaneler, invertere og kabler, så de udgør et teknisk og økonomisk optimeret anlæg.

Dato

28.01.2025

Tid

08:30

Sted

Taastrup

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Uddannelse
Indeklima og energiforbrug i komplekse bygninger (Fag C)

Få redskaberne til at rådgive om sundt indeklima og energibesparelser i større bygninger.

Dato

28.01.2025

Tid

08:30

Sted

København NV

Teknologisk Institut - Energi og Klima
Kursus
GPS - geometrisk tolerancesætning

Brug af GPS-tolerancer muliggør funktionsrigtigt tegningsmålsætning. Dette er helt afgørende for brug af underleverandører og da GPS-systemet er internationalt, vil landegrænser ikke være en hindring.

Dato

28.01.2025

Tid

09:00

Sted

Kursus