Sådan kan danske virksomheder energioptimere

Svingende elpriser og nye krav til miljørapportering øger efterspørgslen på energibesparende tiltag hos danske virksomheder. Brian Møller, servicedirektør i ELCON, kommer her med tre gode råd, som fører til miljømæssige og økonomiske fordele.

“Vi oplever en stor efterspørgsel fra virksomheder lige nu, fordi de gerne vil sikre, at deres energiforbrug er så lavt som muligt. Det gælder alt fra udskiftning af lysstofrør, sikring, ladeløsninger til implementering af solceller. Her er der ofte mulighed for at udnytte eksisterende løsninger på nye måder”, siger Brian Møller, servicedirektør i ELCON. Foto: ELCON..

Uforudsigelige udsving i energipriserne og nye krav til miljørapportering får flere virksomheder til at efterspørge tiltag, der kan reducere energiforbruget. Det oplever elinstallatørvirksomheden ELCON, der er specialister i energioptimering og hjælper kunder inden for erhverv, industri og det offentlige med at udnytte deres ressourcer bedst.

“Vi oplever en stor efterspørgsel fra virksomheder lige nu, fordi de gerne vil sikre, at deres energiforbrug er så lavt som muligt. Det gælder alt fra udskiftning af lysstofrør, sikring, ladeløsninger til implementering af solceller. Her er der ofte mulighed for at udnytte eksisterende løsninger på nye måder”, siger Brian Møller, servicedirektør i ELCON.

Ifølge Brian Møller er der særligt besparelser at hente inden for tre områder. Han lister her tre oplagte veje til at energioptimere.

Skift til LED-lyskilder
Fra august 2023 trådte et nyt EU-forbud mod lysstofrør i kraft, som betyder, at det ikke længere er tilladt for virksomheder at købe nye lysstofrør af typen T5 og T8, som er de mest almindelige i Danmark.
Virksomheder bør overveje allerede nu at implementere LED-lyskilder. Foruden de miljømæssige fordele, bruger denne lyskilde nemlig op til 75 procent mindre strøm end ældre typer strømkilder, og der er derfor gode besparelser at hente.

Benyt de sensorer, du allerede har
Intelligent styring og bygningsautomatik kræver ikke nødvendigvis installation af nye sensorer i din bygning. Ofte har virksomheder allerede en del sensorer knyttet til alarm- og sikringssystemet, og dataen, de indsamler, kan bruges til intelligent styring af bygningens strømforbrug.
Når alarmen aktiveres ved slutningen af en arbejdsdag, kan systemet med fordel også registrere, at lys, varme eller ventilation skal slukkes. En intelligent opsætning kan samtidigt sikre, at varmen slukkes, når vinduerne åbnes eller lyset slukkes, når der ikke er aktivitet i rummet. Alt dette kan sikre besparelser på op til 25 procent.

Ladeløsninger og solceller for E-mobility
I takt med at både privat- og firmabiler overgår til el, ønsker flere og flere virksomheder at etablere ladestandere, som imødekommer den stigende efterspørgsel fra medarbejdere, gæster og kunder.
Her giver solceller god mening i en tid, hvor elprisen er usikker. Samtidig skaber det forsyningssikkerhed, en stabil drift og øger værdien af bygningen, mens overskudsstrømmen kan sælges tilbage til elnettet. Kommer der eventuelle krav til miljørapportering fremadrettet, er der desuden meget at hente på at være forberedt.

- PiB

Elsikkerhed.dk

Sponseret

Installatørmøde 2025 - Kolding

Danfoss Redan A/S

Sponseret

Ajour 2024

Relateret indhold

17.01.2025GEMINA TERMIX A/S

Sponseret

Termix iControl: Intelligent regulering og komfort – din garanti for kvalitet

17.01.2025LEDVANCE A/S

Sponseret

LEDVANCE Renewables

17.01.2025Installator.dk

Banebrydende nyt LED-lys koncept taler ind i bæredygtigheds-agendaen

15.01.2025Installator.dk

Udsigt til travlhed: 250.000 boligejere vil benytte håndværkerfradrag

03.01.2025Dimex

Sponseret

På ISH 2025 styrer vi smart kontrol og AI mod nul i byggesektoren

19.12.2024Installator.dk

Undersøgelse: Mange dansker misser strømbesparelser i hjemmet

12.12.2024Scankab Cables A/S

Sponseret

Scankab gør fremtiden grønnere med #MovingGreen

Bæredygtighed og digital transformation går hånd i hånd

10.12.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
Vølund Varmeteknik A/S
Webinar
Bliv klogere på fremtidens varmepumpe (uden ude-del) til nybyggeri og udskiftning 🎓

Vi afholder et gratis webinar om den nye boligventilationsvarmepumpe S735, hvor du vil få mere viden om produktet, der skal installeres uden udedel, og som allerede nu bliver efterspurgt til fremtidens boligbyggeri.

Dato

24.01.2025

Tid

10:00

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Uddannelse
Økonomiforhold i mindre bygge- og anlægsprojekter og -virksomheder

Lær at styre økonomien i mindre byggesager.

Dato

27.01.2025

Tid

08:30

Sted

Hellerup

ABB A/S
Kursus
Certificeret KNX Basic kursus

Tilmeld dig

Dato

27.01.2025

Tid

08:30

Sted

ABB A/S, Barmstedt Alle 9, 5500 Middelfart

Teknologisk Institut - Energi og Klima
Kursus
Solcelleteknik for VE-installatører

Lær at planlægge og installere mindre, nettilsluttede solcelleanlæg, samt at dimensionere anlægget, så det er tilpasset en given bygnings konstruktion og elbehov. Lær også at udvælge solcellepaneler, invertere og kabler, så de udgør et teknisk og økonomisk optimeret anlæg.

Dato

28.01.2025

Tid

08:30

Sted

Taastrup

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Uddannelse
Indeklima og energiforbrug i komplekse bygninger (Fag C)

Få redskaberne til at rådgive om sundt indeklima og energibesparelser i større bygninger.

Dato

28.01.2025

Tid

08:30

Sted

København NV

Teknologisk Institut - Energi og Klima
Kursus
GPS - geometrisk tolerancesætning

Brug af GPS-tolerancer muliggør funktionsrigtigt tegningsmålsætning. Dette er helt afgørende for brug af underleverandører og da GPS-systemet er internationalt, vil landegrænser ikke være en hindring.

Dato

28.01.2025

Tid

09:00

Sted

Kursus