02.06.2017  |  EL  |  Byggeri

Sådan undgår du tyveknægte i din varevogn

Varevogne proppet med dyrt værktøj ligger højt på mange tyves ønskelister. Med en række forholdsregler undgår du at få besøg af de ubudne gæster.

Varevogne spækket med kostbart værktøj er mange tyvebanders drøm. Og efterhånden har tyvene udviklet mange metoder – fx jamming af nøglesignalet når du vil låse dit køretøj – der kan hjælpe dem med at få fingre i det værdifulde udstyr. Det skriver Dansk Byggeri.  

”Vi kan se, at tyverierne specielt går ud over håndværkerbiler, hvor der i stor stil bliver stjålet værktøj”, siger specialkonsulent Christian Østergård fra Syd- og Sønderjyllands Politis Kriminalpræventive Sekretariat til Dansk Byggeri.

Læs også: Dansk Byggeri: Kommuner stjæler arbejde fra håndværkere

Derfor har politiet valgt at udfærdige en række gode råd, der skal forhindre at dit dyre værktøj bliver stjålet:

  • Tænk over hvor du parkerer din varevogn. Du kan for eksempel parkere bilen med bagklappen op mod en mur, et stakit eller en hæk, så tyven ikke kan komme ind den vej. Parkér på befærdede steder med god belysning, hvor nogen kan opdage en eventuel tyv.
  • Tænk over hvad du har med i bilen og hvad der er synligt udefra. Placér værktøjet, så det ikke er synligt udefra. Hvis det er muligt, fjern dyrt værktøj fra bilen og opbevar det et sikkert sted.
  • Mærk dit udstyr og værktøj, enten synligt eller usynligt, så det nemt kan spores tilbage til virksomheden. Dyrt værktøj kan udstyres med GPS-tracker.
  • Sæt piktogrammer uden på varebilen, så tyven tydeligt kan se, at bilen er sikret. Det gør tilskyndelsen til tyveri mindre.
  • Beskriv en sikringspolitik, så det blandt andet står klart, at uvedkommende ikke får kendskab til, hvor værdifuldt værktøj m.m. befinder sig.
  • Anvend eventuelt videoovervågning, alarm eller GPS.

Rigspolitiet har desuden opgjort antallet af efterlyste varebiler i 2016. Volkswagen topper listen med 136 efterlyste varevogne, mens Mercedes kommer på en andenplads med 93 varevogne, der er blevet meldt stjålet i løbet af året.

-CHM

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere