10.03.2020  |  EL  |  Branchen

Samarbejde udvikler solceller til erhvervsbiler

Gennem et samarbejde mellem Green Energy Scandinavia og Solar, vil installatører få mulighed for at producere elektricitet via montage af solceller på varevognene.

Green Energy Scandinavia og Solar går sammen om at gøre installatører og andre håndværkere i stand til at producere grøn strøm ved hjælp af såkaldte MIPV-solcelleløsninger, der kan monteres på taget af deres erhvervsbiler.

”I flere årtier har vi vidst, at solceller fungerer fint, hvis vi monterer dem på et hustag eller i stativer på en mark. Men solceller på køretøjer har haft et meget lille fokus. Nu er MIPV-teknologien parat. Hvis chaufføren udnytter strømmen fra solcellerne, reducerer han sit brændstofforbrug. Ifølge Danmarks Statistik er der 389.000 indregistrerede varevogne i Danmark. Hvis de hver især sparer bare én liter brændstof hvert år, svarer det faktisk til en CO2-reduktion på over 1 million kilo om året”, siger CEO Karl Andreassen fra Green Energy Scandinavia.

Læs også: El-installatør sætter flere eldrevne arbejdsbiler på gaden

Bestil dit arbejdstøj gennem en grøn busbutik
Ved at gøre strømmen mobil, vil installatøren have 230 volt med sig og dermed adgang til tilslutning af værktøj og maskiner, der kræver strøm ude hos slutkunden. En løsning der, ifølge group senior category manager, Rasmus Vemmelund, kan give konkurrencemæssige fordele.

”Der er i dag slutkunder, der specifikt efterspørger den grønne håndværker. Så de håndværkere, der vælger at få monteret solceller på taget af deres varevogn, bliver på den måde mere attraktive. Det at være grøn er med andre ord blevet et konkurrenceparameter - også i installatørleddet”, siger Rasmus Vemmelund, group senior category manager, fra Solar.

Foruden solcelleløsningerne på installatørernes servicevogne, har Solar selv taget initiativ til at få monteret MIPV-teknologien på sin bekædningsbus.

”Beklædningsbussen gør det nemmere for virksomheder at bestille arbejdstøj. Med det mobile showroom kører Solar ud og præsenterer tøj, sko og værnemidler, og vi synes, det giver god mening at producere grøn strøm samtidig”, siger Rasmus Vemmelund.

Startskuddet for lanceringen af MIPV-løsningen begynder i førtste omgang i Danmark, hvor Solar på længere sigt forventer at udvide til øvrige markeder.

- HCL

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere