27.12.2021  |  EL  |  Branchen

Sanistål og Aalborg Handelsskole klar med ny elevuddannelse

Fremover samles Saniståls elever på et fælles hold på Aalborg Handelsskole, der byder på skræddersyet undervisning, studietur, saunagus, svævebane og all inclusive.

Når de nye Sanistål-elever til januar skal på deres første skoleophold, vil de blive samlet på ét hold på Aalborg Handelsskole, der sørger for at skræddersy undervisningen, så den matcher arbejdsopgaverne og forretningsstrategien i Sanistål, og favner eleverne 24-7.

”Med den opgradering af vores uddannelse tager vi et kvantespring fremad i forhold til at give vores elever det bedste afsæt for en erhvervskarriere. Vi går efter intet mindre end at tilbyde Danmarks bedste elevuddannelse. De unge i dag er attraktive, og det skal det, vi tilbyder dem, derfor også være”, siger HR-chef Svend Pedersen.

Ny uddannelse tilpasset Sanistål 
Eleverne vil få indsigt i Saniståls strategi, nøgletal og produkter, hvordan organisationen arbejder med for eksempel bæredygtighed og digitalisering, og hvordan centrallageret i Billund fungerer. 

”De kommer hele forretningen rundt og får en viden, de ikke kan opnå på et større hold med elever andre steder fra. Underviserne følger også med eleverne ud i Saniståls butikker, hvor der eksempelvis vil arrangeres rollespil, ligesom de vil stå for intensiv undervisning af logistikeleverne på vores centrallager. På den måde bliver det nemmere at gøre teori til praksis”, siger HR-konsulent Iben Tams.

At uddannelsen nu foregår tæt på Saniståls hovedsæde i Aalborg giver nye muligheder. 

”Vi har fordel af, at både HR-, indkøbs- og salgschefen er tæt på og kan komme forbi og fortælle om, hvordan de hver især arbejder med det, eleverne lærer om på skolen,” siger  Torben Jensen, uddannelseschef på Aalborg Handelsskole. 

Sammenhold og tværfaglighed er vigtigt  
Der er mange fordele ved at samle alle Saniståls elever på et lukket hold. 

”Det skaber en ”særlig holdånd”, at eleverne undervises samlet. Ikke alene vil de lære hinanden at kende på kryds og tværs. De vil også få et tværfagligt uddannelsesforløb, der giver dem indsigt i hinandens fagområde”, siger Torben Jensen og fortsætter: 

”Underviserne vil desuden komme til at lære eleverne rigtig godt at kende, og det gør os i stand til efter hvert modul at give en grundig feedback til både elevens nærmeste leder og eleven selv, så han eller hun kan udvikle sig fagligt og personligt igennem de to år.”

Undervisning og fritid flyder sammen
På alle moduler indkvarteres eleverne på Nørresundby Idrætscenter. Det sker med fuld forplejning og adgang til svømmehal, motionscenter, saunagus, svævebane, haller til boldspil, minigolf og café.

”Der vil være fysiske aktiviteter som afbræk i undervisningen, og derfor slutter skoledagen først sent om eftermiddagen. Men vi slipper dem ikke, bare fordi skoledagen er forbi. Efter aftensmaden vil der være fælles aktiviteter, som eksempelvis en tur i klatrepark eller escape room, en bordtennisturnering eller et førstehjælpskursus”, siger Torben Jensen.

Eleverne skal i løbet af deres to-årige elevuddannelse igennem otte undervisningsmoduler af fem dages varighed. Som noget helt nyt vil et af modulerne bestå af en studietur, hvor de for eksempel kan besøge en Sanistål-leverandør i Tyskland.

-AKJ

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere