Selvstændige bør have samme corona-fleksibilitet som lønmodtagere

Enhver selvstændig erhvervsdrivende, der rammes af de statslige corona-restriktioner, skal have mulighed for at søge om økonomisk kompensation, uanset hvor i landet virksomheden er hjemhørende, fastslår Ase.

”Det falder ganske enkelt de selvstændige for brystet, at deres indtægtstab kun er værd at kompensere med halvdelen af nogle af deres ansatte lønmodtagere”, siger Karsten Mølgaard Jensen, administrerende direktør i Ase. Foto: Arkiv..

I forbindelse med de igangværende forhandlinger på Christiansborg om at genåbne og tilpasse forårets kompensationsordninger til den aktuelle nedlukning af syv nordjyske kommuner understreger Karsten Mølgaard Jensen, administrerende direktør i Ase, at de selvstændige erhvervsdrivende skal have ret til økonomisk kompensation.

”Det er helt afgørende, at vi får fjernet de eksisterende fejl og mangler i ordningerne. Men det er mindst lige så vigtigt at undgå nye og uholdbare krav som for eksempel en skarp geografisk adskillelse opdelt i berørte og ikke berørte kommuner i forhold til at søge kompensation”, siger Karsten Mølgaard Jensen.

Han mener, at det må være afgørende, om virksomheden bliver ramt af restriktionerne eller ej og tilføjer, at en virksomhed beliggende uden for de umiddelbart berørte kommuner sagtens kan være ramt af restriktionerne, hvis de har kunder i de nedlukkede kommuner.

Uretfærdig kompensation

Målet er at fastlægge generelle og holdbare løsninger, som effektivt kan udbredes til øvrige kommuner eller hele landet, mener Karsten Mølgaard Jensen.

Han finder det problematisk og uretfærdigt, at den maksimale kompensation til lønmodtagere i pendlerlønkompensationsordningen hæves til 45.000 kroner om måneden og 30.000 kroner i den ordinære ordning, mens selvstændige erhvervsdrivende maksimalt kan få 23.000 kroner.

”Det falder ganske enkelt de selvstændige for brystet, at deres indtægtstab kun er værd at kompensere med halvdelen af nogle af deres ansatte lønmodtagere”, siger Karsten Mølgaard Jensen og tilføjer:

”Man burde ikke forskelsbehandle her, men med det nye loft på 45.000 kroner om måneden udstilles forskellen på værdien af en lønmodtager og en selvstændig særligt tydeligt”.

Desuden opfordrer Karsten Mølgaard Jensen politikerne til at indføre en bagatelgrænse i forhold til kravet om revisorpåtegning for at søge om kompensation for faste omkostninger. Netop et generelt krav om revisorerklæringer har gjort denne ordning til en fiasko, fordi det blev både dyrt og besværligt for de mindste virksomheder at søge.

-CH

2ctrl ApS

Sponseret

2CTRL er landets førende virksomhed inden for KNX

Elsikkerhed.dk

Sponseret

Installatørmøde 2025 - Kolding

Relateret indhold

20.12.2024Installator.dk

Pengeregn over TEKNIQ-medlemmer

20.12.2024Inspectly ApS

Sponseret

Kvalitetsklubben: Styrk dit byggeprojekt med skarp intern kommunikation

20.12.2024Carlog System

Sponseret

Carlog System ønsker alle en glædelig jul samt et godt nytår

19.12.2024Brødrene A & O Johansen A/S

Sponseret

AO’s klimamål sætter en ny standard for grossisterne

19.12.2024Installator.dk

Stejl læringskurve koster dyrt for nystartet VVS-installatør

18.12.2024Wieland Electric A/S

Sponseret

Vi byder Thomas Bøgh Laursen velkommen til Wieland Electric A/S!

17.12.2024METRO THERM A/S

Sponseret

METRO THERM fusionerer med KVM-Genvex

17.12.2024Installator.dk

Solplus A/S bliver en del af InstallatørGruppen

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle