18.11.2020  |  EL  |  Branchen

Selvstændige bør have samme corona-fleksibilitet som lønmodtagere

Enhver selvstændig erhvervsdrivende, der rammes af de statslige corona-restriktioner, skal have mulighed for at søge om økonomisk kompensation, uanset hvor i landet virksomheden er hjemhørende, fastslår Ase.

I forbindelse med de igangværende forhandlinger på Christiansborg om at genåbne og tilpasse forårets kompensationsordninger til den aktuelle nedlukning af syv nordjyske kommuner understreger Karsten Mølgaard Jensen, administrerende direktør i Ase, at de selvstændige erhvervsdrivende skal have ret til økonomisk kompensation.

”Det er helt afgørende, at vi får fjernet de eksisterende fejl og mangler i ordningerne. Men det er mindst lige så vigtigt at undgå nye og uholdbare krav som for eksempel en skarp geografisk adskillelse opdelt i berørte og ikke berørte kommuner i forhold til at søge kompensation”, siger Karsten Mølgaard Jensen.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Han mener, at det må være afgørende, om virksomheden bliver ramt af restriktionerne eller ej og tilføjer, at en virksomhed beliggende uden for de umiddelbart berørte kommuner sagtens kan være ramt af restriktionerne, hvis de har kunder i de nedlukkede kommuner.

Uretfærdig kompensation

Målet er at fastlægge generelle og holdbare løsninger, som effektivt kan udbredes til øvrige kommuner eller hele landet, mener Karsten Mølgaard Jensen.

Han finder det problematisk og uretfærdigt, at den maksimale kompensation til lønmodtagere i pendlerlønkompensationsordningen hæves til 45.000 kroner om måneden og 30.000 kroner i den ordinære ordning, mens selvstændige erhvervsdrivende maksimalt kan få 23.000 kroner.

”Det falder ganske enkelt de selvstændige for brystet, at deres indtægtstab kun er værd at kompensere med halvdelen af nogle af deres ansatte lønmodtagere”, siger Karsten Mølgaard Jensen og tilføjer:

”Man burde ikke forskelsbehandle her, men med det nye loft på 45.000 kroner om måneden udstilles forskellen på værdien af en lønmodtager og en selvstændig særligt tydeligt”.

Desuden opfordrer Karsten Mølgaard Jensen politikerne til at indføre en bagatelgrænse i forhold til kravet om revisorpåtegning for at søge om kompensation for faste omkostninger. Netop et generelt krav om revisorerklæringer har gjort denne ordning til en fiasko, fordi det blev både dyrt og besværligt for de mindste virksomheder at søge.

-CH

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere