24.02.2022  |  EL  |  Intelligente installationer

Siemens og Region Hovedstaden indgår rammeaftale om BMS-platform for bygningsautomatik

Indhold fra partner Hvad er dette?

Region Hovedstadens Center for Ejendomme har netop valgt Siemens som den samarbejdspartner, der fremover skal levere og udbygge en ny BMS-platform til Rigshospitalet og Rigshospitalet Glostrup.

Fremover bliver det nemmere at holde styr på lys, indeklima, energiforbrug og brandsikring på Rigshospitalet og Rigshospitalet Glostrup. Region Hovedstadens Center for Ejendomme har netop tildelt kontrakt til Siemens på levering og installation af nyt Building Management System (BMS-platform), der kan opsamle al data til at effektivisere og optimere driften via én samlet brugerflade. Det giver en ensartet og mere overskuelig betjening, mindre ressourcespild, og ikke mindst den største sikkerhed for, at en uønsket driftshændelse bliver fanget i opløbet.

Med aftalen sikrer Region Hovedstaden således både en ensartethed i teknologi og udstyr, der gør, at alle tekniske anlæg spiller bedre sammen i drift og betjening, og samtidig sikres leverancehastigheden af udstyr til hospitalets store visioner for kommende renoveringer og nybyggerier.

”Center for Ejendomme har en vision om at konsolidere vores BMS-systemer på tværs af vores hospitaler. Det er ud fra denne vision, at vi har udbudt en ny strategisk platform på Rigshospitalets matrikler. Vi ser frem til at kunne samle mange af vores store facility-systemer på én brugerflade og dermed have mulighed for en mere effektiv og optimeret drift. Vi glæder os til samarbejdet med Siemens om denne store og spændende opgave, som det er at implementere den nye BMS-platform i forbindelse med nye byggerier og renovering af den eksisterende bygningsmasse”, siger John Mikkelsen, Center for Ejendommes driftschef for Rigshospitalets matrikler.

LÆS OGSÅ: Zendesk-stifter investerer i smarthome og bliver medejer af KNXsolutions

”I Siemens er vi stolte af at blive udvalgt som leverandør af smart bygningsautomatik på et så stort projekt som dette. Vi glæder os til de næste fire år at være med på rejsen med Center for Ejendomme om at optimere på indeklima, drift og vedligehold og gøre Region Hovedstadens hospitaler til de mest veldrevne og energieffektive af slagsen”, siger Jesper Skou, divisionsdirektør i Siemens.

Fundament for Smart Buildings

Med den nye BMS-platform tager Region Hovedstaden et stort skridt i retning af at gøre hospitalerne til Smart Buildings med fokus på effektiv Facility Management. Kernen i platformen er Siemens management-platform, Desigo CC, som er et digitalt, multidisciplinært system, der opsamler data på tværs af bygningernes systemer og får dem alle til at spille sammen.

Med Desigo CC kan bygningerne således leve op til de nuværende krav om driftsoptimering og energieffektivitet, og samtidig udgør det fundamentet for fremtidige potentielle krav om eksempelvis integration af IoT-enheder, opsætning af ladestandere eller mulighed for at tilbyde fleksibilitet til elnettet.

-AKJ

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere