12.03.2023  |  EL  |  Belysning

Skift til LED nu – forbud mod lysstofrør med kviksølv

Indhold fra partner Hvad er dette?

De mest almindelige lysstofrør T8 og T5, som der findes tusindvis af i kontor- og servicevirksomheder, landbrug, industri, lagre, butikker, skoler og institutioner rundt i landet, bliver nu udfaset og må ikke importeres eller produceres i EU efter August 2023.

Det gør de fordi T8- og T5-lysstofrør indeholder skadeligt kviksølv, som er en af de farligste miljøgifte, der findes. Med det nye forbud betyder det ifølge Energistyrelsen, at miljøet spares for næsten 3.000kg kviksølv frem mod år 2035.

Skift NU  - til en optimeret belysningsløsning og spar energi.
Et gammelt lysstofrør kan udskiftes med et LED-rør. Men det er ikke helt så enkelt: Der skal laves tilretninger i det gamle eksisterende armatur. Lysudbyttet vil være anderledes. Der kan opstå udfordringer med eksisterende lysstyring, hvilket kan påvirke energieffektiviteten under brug. Resultatet er måske ikke det bedst mulige. En vigtig faktor er også opretholdelse af den elektriske sikkerhed ved LED-rørskift. Tjek regler ved udskiftning af lysstofsrør med kviksølv her.

Et skift til helt nye armaturer eller paneler giver bedre belysning/trivsel og flere muligheder for besparelser. Optimal styring af lyset - døgnrytme/bevægelsessensor - giver energibesparelser. Den generelle kraftigere lumen i LED belysning er ofte lig med færre armaturer.

Tag fat i dine kunder - vær på forkant med en energibesparende og miljøvenlig løsning.
Tilbyd en belysningsløsning som hurtigt er tjent hjem. Energistyrelsen har udviklet en LED-beregner, her får du et hurtigt overslag på, hvad der kan spares

Hjælp til lysberegninger og finde de bedste produkter.
Vi hjælper gerne med at finde den rette løsning og lave lysberegninger, der passer til det enkelte lokale, lagerhal, produktion osv.
Se forslag til nye produktløsninger her.

Læs mere om skiftet fra lysstofrør til LED her.

GN Belysning

Mere fra GN Belysning A/S

GN Belysning A/S

www.gnbelysning.dk

GN belysning A/S er leverandør af el-materiel til el-installatører og lampebutikker. Firmaet blev startet i 1999 og har siden haft en solid vækst baseret på loyale og trofaste kunder samt en konstant fornyelse og udvikling af produktsortimentet.

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere