Skybrudsprojekter til 150 millioner på Frederiksberg

Et nyt tiltag på Frederiksberg skal sikre, at kloakkerne ikke svømmer over ved store regnskyl.

Foto: www.flickr.com / AgentSmith.

Frederiksberg Forsyning vil investere et trecifret millionbeløb i at forbedre kommunens kloakker. Det sker som en konsekvens af de seneste års skybrud og efterfølgende oversvømmelser, men også på grund af udsigten til mere permanente klimaændringer.

Det oplyser Frederiksberg Forsyning i en pressemeddelelse, hvoraf det fremgår, at bestyrelsen i Frederiksberg Kloak A/S har vedtaget, at kloaksystemet ved Femte Juni Plads skal udvides med såkaldte bassinledninger, som er overdimensionerede ledninger, der kan opsamle store mængder regnvand. I forvejen har Frederiksberg to store opsamlingsbassiner - et ved Frederiksberg Gymnasium og et i Flintholm-området.

Nils-Ole Heggland (tv.) og Vagn Bech (th.) planlægger kloakbassinrør på Dalgas Boulevard..

Nils-Ole Heggland (C), formand for Drifts- og Forsyningsudvalget samt for Frederiksberg Kloak A/S, siger om det nye initiativ:

"Femte Juni Plads er valgt, fordi det ligger højest af de områder, der bliver belastet ved store regnskyl. Vi kan aldrig gardere os 100 procent mod oversvømmelser ved helt ekstreme skybrud, men vi kan forebygge og forsøge at begrænse skaderne. Og ved at opsamle og tilbageholde vandet hér mindsker vi risikoen for, at vandet løber videre og øger problemerne i de områder, der ligger længere nede i systemet," vurderer Nils-Ole Heggland.

Samarbejde med Københavns Kommune er essentielt
Den anslåede pris er cirka 50 millioner kroner, som afskrives over 75 år, og flere store projekter i samme prisklasse er i kikkerten.

"Vi overvejer blandt andet flere opsamlingsbassiner, og det er nødvendigt med et tæt samarbejde med København, hvis vi skal løse problemerne fx i Vodroffsvej-området, der oplevede store oversvømmelser sidste sommer. Vores vand løber videre til Nørrebro og Vesterbro – vandet kender jo ikke til kommunegrænser,” siger Nils-Ole Heggland.    

Klar om to-tre år
Projekteringsarbejdet vedrørende Femte Juni Plads er allerede begyndt. Teknikere skal blandt andet undersøge, om bassinledningerne kan anlægges med en boret løsning, så det bliver muligt at undgå en del opgravninger og dermed at mindske generne for beboere i området. 

Opgaven ventes udbudt mod slutningen af året, og selve anlægsfasen vil vare cirka to år. Dele af de nye ledninger vil dog allerede kunne anvendes, inden det samlede projekt er gennemført.

Projektet sker som en af flere udløbere af det igangværende samarbejde om en klimatilpasningsplan mellem Frederiksberg Kommune og Frederiksberg Forsyning. Andre tiltag er, at husejere og boligforeninger kan spare penge, hvis de ændrer belægningen og belaster kloaksystemet mindre.

- OWG

Solar Danmark

Sponseret

Lærlingedagen 2025 - bliv klar til fremtiden - tilmeldingen er åben!

Wygwam Danmark, a division of Niko

Sponseret

Wygwam introducerer P49 og M49 DALI-2 BMS-sensorer fra Niko

Relateret indhold

02.04.2025Solar Danmark

Sponseret

Mere end 550 lærlinge og mestre besøger Solar Danmarks lærlingedage

02.04.2025Installator.dk

Søgetal til erhvervsuddannelser langt under målsætning

01.04.2025DTU

Sponseret

Ny efteruddannelse på DTU i ESG-styring og -rapportering

01.04.2025Geberit A/S

Sponseret

Geberit får EcoVadis guldmedalje for arbejdet med bæredygtighed

01.04.2025Installator.dk

CBRE åbner afdeling nr. 20 i Fredericia

01.04.2025Installator.dk

Hurtigt voksende teknikentreprenør åbner ny afdeling - igen

31.03.2025Belimo A/S

Sponseret

Arbejder du i BIM, er det nemt at bruge Belimos produkter

31.03.2025Installator.dk

Bauhaus ansætter ny varehuschef i Odense

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Efteruddannelse
Solcelleanlæg - VE-installatør

Vil du være VE-montør af solcelleanlæg? KEA kvalificerer dig til at blive godkendt. Har du el-autorisation, bliver du VE-installatør af solcelleanlæg.

Dato

07.04.2025

Tid

08:30

Sted

København NV

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Efteruddannelse
Ledelse i praksis - FM

Bliv kvalificeret til at lede både dig selv og andre i og omkring FM-funktioner samt - opgaver.

Dato

07.04.2025

Tid

09:00

Sted

Hellerup

Solar Danmark
Uddannelse
Lærlingedagen 2025 Vejen - bliv klar til fremtiden - tilmeldingen er åben!

Solar Blue Install Network inviterer til en dag med faglighed og netværk, hvor du som elektrikerlærling og mester får indsigt i aktuelle emner, trends og nyheder i installationsbranchen. Mere end 500 deltog i 2024 – så tilmeld dig nu og vær sikker på at få en plads! Det er gratis og kræver ikke medlemskab at deltage.

Dato

08.04.2025

Sted

Vejen

Solar Danmark
Uddannelse
Lærlingedagen 2025 Aarhus - bliv klar til fremtiden - tilmeldingen er åben!

Solar Blue Install Network inviterer til en dag med faglighed og netværk, hvor du som elektrikerlærling og mester får indsigt i aktuelle emner, trends og nyheder i installationsbranchen. Mere end 500 deltog i 2024 – så tilmeld dig nu og vær sikker på at få en plads! Det er gratis og kræver ikke medlemskab at deltage.

Dato

09.04.2025

Sted

Aarhus

Avidenz A/S
Kursus
Sagkyndig - lovpligtigt eftersyn af tekniske hjælpemidler (Esbjerg)

Tag dette kursus i lovpligtigt eftersyn af tekniske hjælpemidler. Spar penge, og foretag de lovpligtige eftersyn, når det passer ind i jeres planlægning.

Dato

09.04.2025

Tid

09:00

Sted

Scandic Olympic, Strandbygade 6, 6700 Esbjerg

Danvak
Konference
4 x 4 by Danvak – Brandsikring af ventilationsanlæg

Ventilationssystemer, designet til at transportere luft i bygninger, kan i en brandsituation potentielt føre varme, røg og flammer gennem kanalerne til andre dele af bygningen. Det er derfor afgørende, at ventilationskanaler, der passerer gennem brandadskillelser, er korrekt forseglet. Uden en korrekt tætning kan branden passivt sprede sig ved at udnytte åbninger eller svagheder i gennemføringer til tilstødende rum.

Dato

09.04.2025

Tid

11:30

Sted

Teknologisk Institut, Gregersensvej 1, 2630 Taastrup