20.02.2018  |  EL  |  Byggeri

Skyd genvej til energikravene i BR18

Et nyt bygningsreglement, BR18, har set dagens lys. Derfor har Videncenter for Energibesparelser i Bygninger opdateret sit BR-værktøj, der giver en genvej til Bygningsreglementets energikrav ved renovering.

Videncenter for Energibesparelser i Bygninger har lanceret en opdatering af sit gratis online opslagsværk om energikravene i bygningsreglementet.

Det opdaterede værktøj, BR18-Værktøjet, giver svar på hovedparten af de spørgsmål om energi, som håndværkere, entreprenører og installatører møder ved ombygning og renovering af boliger.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

”BR18-Værktøjet gør det nemt at overskue bygningsreglementets energikrav. Ved hjælp af alfabetiske lister over bygningsdele og installationer finder man hurtigt de præcise oplysninger, man skal bruge for at kunne overholde energikravene i forbindelse med konkrete bygge- og installationsarbejder”, siger leder af Videncenter for Energibesparelser i Bygninger, Vagn Holk.

Ikke de store ændringer
BR18 byder ikke på de store ændringer rent energimæssigt i forhold til BR15 ud over, at lavenergiklassen for nybyggeri kaldet Bygningsklasse 2020 ikke længere er lovpligtig, men blot frivillig. Der er imidlertid sket en større omstrukturering af reglementet, så man kan bruge værktøjet som genvej til at orientere sig på ny i BR18 inklusiv dets vejledninger.

BR18-Værktøjet er ingen facitliste og bygger på Videncentrets tolkning af Bygningsreglementet. Dets forgænger om det tidligere bygningsreglement havde i 2017 over 50.000 besøg, oplyser Vagn Holk.

BR18 trådte i kraft 1. januar 2018. Det gamle bygningsreglement – BR15 – gælder ved siden af BR18 i en overgangsperiode til og med 30. juni 2018.

Videncentrets nye BR18-Værktøj kan findes her 

- JKK 

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere