Smart Grid-strategi på vej
Arbejdet med en strategi for et kommende smart grid er nu i gang. Dansk Energi samt en række virksomheder forholdt sig på et møde i Fredericia til regeringens status på arbejdet og kom med deres anbefalinger.
Fredag den 7. september mødtes en lang række virksomheder og organisationer i Fredericia for at sætte gang i arbejdet med regeringens smart grid-strategi. Klima-, energi- og bygningsminister Martin Lidegaard var til stede for at modtage anbefalingerne. Det skriver Nyhedsbrevet Energi.dk.
For Dansk Energi var det væsentligt, at anbefalingerne understregede et behov for, at elnetselskaber får en økonomisk tilskyndelse til at foretage investeringer i Smart Grid.
I juli kom regeringens status på arbejdet med smart grid, som vil være afsættet for arbejdet hen i mod en endelig strategi. Martin Lidegaard har lovet, at der vil forelægge en samlet strategi inden udgangen af året. Den proces blev kickstartet på smart grid mødet, hvor over 75 deltagere arbejdede i flere grupper for at komme med input til den nye strategi.
”En udviklingsplan for det smarte elsystem forudsætter en markedsmodel, en effektiv regulering samt en udvikling af nye forretningsmodeller. Der er en række barrierer, som det påligger myndighederne at løse, mens branchen selv kan løse andre. I dag var der enighed blandt deltagerne om, at lovgivningen snarest skal ændres, så elnetselskaber får en effektiv økonomisk tilskyndelse til at foretage investeringer i Smart Grid. Det er et af de mest centrale elementer, der skal drive udviklingen af et sammenhængende nyt elsystem i Danmark fremad,” siger Michael Guldbæk Arentsen, chefkonsulent i Dansk Energi.
Den kommende smart grid-strategi er af afgørende betydning for udviklingen af et intelligent energisystem i Danmark. Det gælder eksempelvis om at gøre det relevant for forbrugerne at flytte dele af deres forbrug væk fra aftenen, hvor der ellers typisk er spidsbelastning på elnettet.
Læs også: Smart Grid - dét alle taler om
Arbejdet med den kommende strategi kommer til at foregå i de kommende måneder, og både Branchefællesskab for Intelligent Energi og Dansk Energi deltager aktivt i arbejdet.
-KPE