Teknologipagten skal øge tilgangen til erhvervsuddannelserne og øge samarbejdet med virksomheder i folkeskolen. Derfor bakker SMVdanmark op om regeringsinitiativet.
"Der er brug for, at flere unge vil være ingeniører, men der er så sandelig også behov for, at vi får flere unge til at vælge en erhvervsuddannelse", siger SMVdanmarks adm. direktør Ane Buch.
Flere unge skal interessere sig for, uddanne sig i og arbejde med digitale løsninger og den nyeste teknologi. Det er formålet med en ny Teknologipagt, som fire ministre nu vil sætte sig i spidsen for, og som SMV’ernes organisation SMVdanmark støtter.
Ifølge SMVdanmark kan Teknologipagten give Danmark flere af de faglærte, vi har så hårdt brug for.
”Små og mellemstore virksomheder har brug for medarbejdere med teknisk viden, og i dag har mange problemer med at få de medarbejdere, som de har brug for. I takt med at flere og flere SMV’er investerer i ny teknologi og automatisering, bliver der brug for medarbejdere med tekniske kompetencer. Derfor bakker SMVdanmark stærkt op om initiativet om at lave en teknologipagt, der netop skal sætte fokus på dette behov”, siger SMVdanmarks adm. direktør, Ane Buch.
Den negative spiral skal vendes
Regeringen har netop offentliggjort sine visioner omkring Teknologipagten, som blandt andet skal øge tilgangen til erhvervsuddannelserne og sætte større fokus på samarbejde med virksomheder i folkeskolen.
”Vi er glade for, at Teknologipagten ser så bredt på behovet for tekniske kompetencer. Der er brug for, at flere unge vil være ingeniører, men der er så sandelig også behov for, at vi får flere unge til at vælge en erhvervsuddannelse. Jeg har derfor især noteret mig ambitionen om at vende den negative spiral på erhvervsuddannelsesområdet, så flere unge vælger at blive faglærte”, siger Ane Buch.
Hvis det skal lykkes at vende udviklingen og styrke søgningen til de tekniske erhvervsuddannelser, skal der en bred og massiv indsats til på alle områder.
”Vi har brug for, at de tekniske kompetencer kommer til at stå stærkere i folkeskolen. Vi har brug for større viden om erhvervsuddannelser hos dem, der vejleder de unge om uddannelsesvalg, og vi har brug for at vende holdninger og perspektiver hos de unge”, siger Ane Buch.
- JKK
Energi

Månedens udfordring: Installatører kan bidrage kæmpestort til energioptimering
Bygningsejere og branchen har i årtier satset på isolering, som har meget lang tilbagebetalingstid. Investeringer i tekniske installationer batter meget mere på energieffektiviteten og har en tilbagebetalingstid på tre til fem år. Der sker bare ikke meget. ”Vi har en udfordring her”, lyder det fra aktør.
Branchen

Faglig stolthed i fokus, da Danmarks bedste lærlinge blev kåret
Konkurrencen var hård, men jublen større, da finalerne ved DM i Skills blev afgjort lørdag i Høng-Hallen. Blandt TEKNIQ Arbejdsgivernes medlemsvirksomheder kunne hele tre glæde sig over et mesterskab til en af deres lærlinge.
Virksomhedsdrift

EG køber Vitani Energy Systems A/S
EG offentliggjorde i maj måned købet af den danske softwarevirksomhed Vitani Energy Systems A/S.
Byggeri

Mere end 10.000 tilskud samler støv
Varmepumpeprojekterne står i kø, men alligevel er cirka 10.000 tilsagn via Bygningspuljen ikke udnyttet endnu.
Branchen

Stor interesse for uddannelsestruck på DM i Skills
GROHE havde fuldt hus af lærlinge, lærere, elever og forældre, da virksomhedens store uddannelsestruck gæstede DM i Skills i sidste uge.
Energi

Installatørpanelet: Stort potentiale i energi
”Bygningsejere har ikke den samme viden, som vi har, og viden forpligter. Her kan vi som branche godt blive bedre til at turde gå i dialog med kunderne, udfordre dem på energieffektiviteten og rådgive om nye løsninger”, lyder det fra medlem af Installatørpanelet.