07.09.2015  |  EL  |  Energi

Større solcellepulje til husejere er på vej

Solcellepuljerne åbner igen til efteråret, og denne gang er der afsat flere midler til landets husejere.

Årets anden ansøgningsrunde til solcellepuljerne åbner 1. oktober med flere midler til boligejerne. For der er tale om tæt på en fordobling, når solcelleinteresserede med hus kan søge om i alt 40,99 MW, oplyser Energinet.dk.

Af samme årsag regner Energinets leder af solcelleadministrationen Louise Rønne Christensen heller ikke med, at der vil være lige så stor efterspørgsel som sidst, hvor boligejere måtte kæmpe om midlerne.

Læs også: Energitiltag i hjemmet skal kunne betale sig

”I forårets ansøgningsrunde endte det med, at det kun var den pulje, som private husejere kunne søge, der løb tør. Her i efteråret er der næsten dobbelt så meget kapacitet i den nye, fælles pulje, som der i alt kom ansøgninger til i foråret, så jeg tror ikke, at vi vil se helt så mange møde op eller sidde klar hjemme ved computeren for at taste ind, så snart puljen åbner”, siger hun.

Læs også: Store forskelle i søgninger af solcellepuljer

For mens puljen til husejere altså blev opbrugt, var der mindre travlhed om puljerne til boligforeninger, lejeboliger og solcellelav. Her var det blot syv MW ud af en pulje på 48 MW, der blev brugt. Det er disse ubrugte MW, der er blevet overført til boligejernes pulje. 

Den nye pulje er åben for ansøgninger fra torsdag den 1. oktober 2015, kl. 10.00 og slutter ved månedens udgang.  

-JPN

Mere fra Joacim

Joacim Præst Nielsen

  • Horisont Gruppen a/s
Se profil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere