27.11.2020  |  EL  |  Virksomhedsdrift

Socialøkonomisk værksted kåres

Virksomheden Råt&Godt har netop vundet 25.000 kroner for deres socialøkonomiske værksted, der hjælper udsatte unge i lokalområdet videre til job eller uddannelse.

Virksomheden Råt&Godt har vundet 25.000 kroner gennem STROXX kampagnen ”Kloge hænder gør forskellen” på baggrund af deres socialøkonomiske værksted, der hjælper udsatte unge med udfordringer videre i systemet.

Midlerne skal bruges til at udbygge værkstedet med en større smedeafdeling, hvor flere kan prøve kræfter med smedefaget. Det giver samtidig plads til, at endnu flere unge på kanten kan komme i beskæftigelsestilbud på det socialøkonomiske værksted, skriver engrosvirksomheden Carl Ras i en pressemeddelelse.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

"Vi er vant til at arbejde i en lille smedeafdeling, som varetages af en ansat og en af de unge, vi har i beskæftigelsestilbud. Midlerne fra STROXX giver os mulighed for at udvide og etablere et større smedeværksted med et godt arbejdsmiljø", siger stifter og leder af Råt&Godt, Christian Helweg.
Han tilføjer, at de lige nu er 15 ansatte med ansvar for cirka 20 unge, der er i beskæftigelsestilbud hos Råt&Godt.
  
Gør en forskel for lokalområdet 

Råt&Godt taler ifølge kampagnekoordinator for STROXX kampagnen, Thomas Teglbjærg, netop ind i kampagnens formål om at gøre en stor forskel for lokalsamfundet:

”Gennem deres samarbejde med Aalborg Kommune hjælper de en særligt udvalgt gruppe i lokalområdet videre i beskæftigelse, samtidig med at de får flere unge ind i håndværkerfaget". 

Virksomheden Råt&Godt ønsker at motivere, styrke og ruste de unge til at komme i job eller uddannelse.

"De skærpede adgangskrav til ungdomsuddannelserne gør, at en helt masse unge bliver tabt imellem stolene. Flere af dem mangler den rigtige støtte og hjælp i livet til at komme ud af deres udfordringer og i gang med beskæftigelse. Samtidig er der en stigende efterspørgsel på håndværkere i Danmark", fortæller Christian Helweg.

-CH

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere