12.04.2022  |  EL  |  Branchen

Solar og IBA Kolding vil sætte nye standarder på efteruddannelsesområdet

Den børsnoterede sourcing- og servicevirksomhed Solar og IBA Erhvervsakademi Kolding er gået sammen i branchens første offentligt-private partnerskab (OPP) om at udvikle og tilbyde ECTS-givende efteruddannelser skræddersyet til erhvervslivet.

Der er behov for at gå helt nye veje inden for kompetenceudvikling, hvis erhvervslivet generelt og installationsbranchen specifikt skal fastholde sin betydende rolle i den grønne omstilling. Det fastslår Tekniq Arbejdsgiverne i to nye rapporter, som kortlægger de krav, der stilles til fremtidens elektrikere og vvs-energiuddannede. 

Derfor glæder det også administrerende direktør for Tekniq Arbejdsgiverne, Troels Blicher Danielsen, at Solar og IBA Erhvervsakademi Kolding netop er gået sammen i branchens første offentligt-private partnerskab (OPP) for efter- og videreuddannelse: 

”Partnerskabet er en spændende og relevant løsning på branchens stigende kompetencebehov inden for blandt andet den grønne omstilling. Solar er en stor spiller i branchen med en bred og god kontakt til virksomhederne, mens IBA Erhvervsakademi Kolding som offentlig uddannelsesinstitution er garant for den høje kvalitet i uddannelserne. Det er derfor den rigtige vej at gå i opkvalificeringen af medarbejdere i installationsbranchen, hvor flere og flere medarbejdere har behov for efter- og videreuddannelse på akademiniveau”, siger han.

LÆS OGSÅ: Ny løsning omdanner skibe overskudsvarme til strøm

Partnerskabet mellem Solar School, der er en del af den internationale Solar-koncern med hovedsæde i Vejen, og IBA Erhvervsakademi Kolding resulterer i udvikling af efter- og videreuddannelsestilbud på akademiniveau, som meget præcist er målrettet erhvervslivets efterspørgsel. 

”Travlhed i installationsbranchen giver et efterslæb på uddannelsesfronten – det bliver simpelthen nedprioriteret, når den daglige drift buldrer derudaf. Men behovet er der, og det er afgørende for virksomhedernes konkurrenceevne, at de prioriterer en løbende kompetenceudvikling”, påpeger Danni Baltzer Vinding, leder af Solar School, som siden 2002 har tilbudt en lang række kurser og uddannelser til installationsbranchen.

Nyt offentligt-privat partnerskab højner niveauet

Solar School og IBA Erhvervsakademi Kolding begyndte at samarbejde om enkelte kurser i 2018, men med det offentligt-private partnerskab er rammen sat for et grundlæggende løft af kompetencer på alle niveauer inden for alt fra projektledelse og forretningsudvikling til teknologi og energiløsninger: 

”Det er unikt som virksomhed at komme helt ind i maskinrummet i udviklingen af ECTS-givende uddannelser på en offentlig uddannelsesinstitution. Samtidig kan vi med vores brede berøringsflade i erhvervslivet medvirke til at udbrede kendskabet til uddannelserne”, forklarer Carsten Antonisen, Senior Vice President, Installation & Special Sales hos Solar Danmark.

LÆS OGSÅ: Frafaldet er højst på erhvervsuddannelserne

Hos IBA Erhvervsakademi Kolding ser man ligeledes partnerskabet som en enestående mulighed for at skrue attraktive og brugbare uddannelser sammen:

”Partnerskabet med Solar School gør os sammen i stand til bedre at forstå, hvad behovet er for opkvalificering set fra branchen og på den måde bidrage til at hæve det faglige niveau generelt”, forklarer Henrik Kjær Christensen, direktør for efter-/videreuddannelse på IBA Erhvervsakademi Kolding.  

Med partnerskabet håber både Solar School og IBA Erhvervsakademi Kolding på at kunne inspirere andre virksomheder og uddannelsesinstitutioner til at indgå mere formaliserede samarbejder for at højne den samlede arbejdsstyrkes viden og færdigheder: 

”Det er et fælles ansvar, at vi får både flere og mere kompetente hænder til branchen, som er en nøgleaktør i den grønne omstilling. Det kræver, at vi overskrider berøringsangsten mellem det offentlige og private på uddannelsesområdet – det er ganske enkelt sund fornuft, at vi sammen matcher uddannelser med efterspørgslen”, siger Carsten Antonisen.

-AKJ

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere