03.08.2020  |  EL  |  Virksomhedsdrift

Solar skrotter leverancer af sorte løsninger og går den grønne vej i Danmark

Solar vil gå forrest i den grønne omstilling. Som en direkte konsekvens af de anbefalinger regeringen er kommet med i sin klimahandlingsplan, tager Solar et strategisk skridt og dropper alle sorte brændsler i sit sortiment i Danmark. Varmepumper skal drive omstillingen sammen med innovative løsninger.

Fremadrettet understøtter Solar fuldt ud den grønne omstilling og vælger de sorte løsninger fra. Det betyder et farvel til salg af ikke-bæredygtig energi. Dermed dropper Solar alt salg af gaskedler og oliefyr. Fremover vil Solar udelukkende fokusere på salg af varmepumper inden for dette segment.

”Vi har i flere år rådgivet både vores installatørkunder, forbrugerne og omverdenen til at udskifte olie- og gasfyr med varmepumper. Nu har vi taget en strategisk beslutning og gør det helt klart, at vi ønsker en grøn vej for Danmark, og at vi er parate til at satse massivt på vedvarende energi og vores energieffektive løsninger”, siger CEO, Jens Andersen.

Med de tilskudsmuligheder, der er en del af klimahandlingsplanen, forudser Solar, at der bliver endnu større tryk på salget af varmepumper. Det stiller krav til installatørernes kompetencer og viden på området.

Derfor er Solar School klar med en installatøruddannelse inden for vedvarende energi (VE), som vil klæde installatørerne på til at tage det marked, der venter forude. For at forbrugerne kan få tilskud, er det et krav, at installatørerne er VE-certificeret.

Læs også: Samarbejde udvikler solceller til erhvervsbiler

”Det er vigtigt, at vi er med til at uddanne vores kunder og sikre deres kompetencer, så de hele tiden har den nyeste viden på området”, siger Jens Andersen.

Bæredygtighed og innovation
Hos Solar venter nogle travle måneder med at udfase alle sorte brændsler i sortimentet i Danmark og sikre, at VVS-kunderne får hjælp til at skifte til grønne løsninger.

Solar har over de senere år stræbet efter at opbygge en stærk klima- og energiorganisation, der skal sikre det.

”Det er klart, at der bliver brug for en konverteringsfase, og ingen kunder vil blive overladt til sig selv. Vi vil rådgive dem i forhold til at vælge nye produkter og løsninger, som gavner både miljø og økonomi på samme tid”, siger Dennis Jeppesen, salgsdirektør hos Solar.

Sourcing- og servicevirksomheden har løbende skærpet sit fokus på bæredygtighed og innovative, grønne løsninger. Det betyder blandt andet, at 1-times leveringsservicen, Solar Fastbox, bliver bragt ud med cykelbud i Aarhus og København.

Det betyder også, at der tilbydes solceller på taget af varebiler, så kunderne kan producere deres egen grønne strøm, mens de kører ud på opgaver.

Og i hovedsædet i Vejen er der opført et overdækket solcelleparkeringsanlæg, der gør, at biler kan holde i tørvejr, mens der bliver produceret grøn strøm til datacentret. Anlægget er udviklet af Solars datterselskab, Solar Polaris, der sælger løsningen.

- HCL

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere