12.03.2018  |  EL  |  Energi

Solcelleejere sagsøger ministeren

Cirka halvdelen af landets solcelleejere modtager uberettigede regninger. Nu truer de energiministeren med at gå rettens vej for at få erstatning.

En række elmålere har målt forkert. Derfor har flere solcelleejere modtaget en alt for høj regning. Nu forlanger de kompensation fra energiministeren.

Sagen om forkerte elmålere og uberettigede ekstraregninger kører nu på sit andet år. Og det er foreningen Danske Energiforbrugere (Denfo) godt trætte af. Som forbrugerrepræsentanter truer de nu landets energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholdt (V) med en stævning.

"Jeg har truet med at tage dette skridt længe, men nu er min tålmodighed sluppet op. Sagen bliver trukket i langdrag, selv om man sådan set har erkendt, at der er et problem," forklarer formand i Denfo, Michael Hvitfeldt til netmediet Energiwatch.

Læs også: Dansk energipolitik nedprioriterer solenergi med ny særpulje

Tilbage i slutningen af 2016 kom det frem, at cirka halvdelen af danske solcelleejere har betalt for meget i afgifter og tariffer. Det skyldes en fejl på en bestemt type elmåler, den såkaldte fasemåler. Men alligevel er regningerne blevet ved med at komme. Til stor skuffelse for solcelleejerne der nu forlanger kompensation fra ministeren.

Staten skylder en halv milliard
Det drejer sig alt i alt om cirka 50.000 elmålere. Det svarer ifølge Michael Hvitfeldt til en regning for staten på knap en halv milliard kroner.

Normalt er private solcelleejere fri for at betale afgifter af eget forbrug og produktion. Men ved en fejlmåling er de endt med at skulle betale alligevel. Derfor forlanger Denfo nu, at ministeren lover at råde bod på fejlen. Derudover stiller de krav om, at få indført en ensartet målestandard i de forskellige energiselskaber.

Læs også: Prysmian kabler idriftsat til Danmarks 3. største solcellepark

Energiministeren bekræfter over for Energiwatch, at der er et søgsmål undervejs. Og at han nu vil undersøge det nærmere.

Stævningen bliver indleveret til retten på tirsdag.

- EST

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere