02.03.2015  |  EL  |  Energi

Solcelleregler giver grå hår i hovedet

Mange komplicerede regler gør det vanskeligt at søge om forhøjet pristillæg gennem Energinet.dks solcellepulje, mener Tekniq.

Den 16. marts kan privatpersoner, boligforeninger og solcellelav søge om forhøjet støtte til nye solcelleanlæg hos Energinet.dk. Men solcellepuljens regler er så besværlige, at det giver installationsvirksomhederne problemer, lyder det fra brancheorganisationen Tekniq.

Læs også: Der bliver rift om solcellepuljer

”Det er en Guds velsignelse af mærkelige regler, som medfører, at virksomhederne har brug for meget rådgivning undervejs. Vi får en del henvendelser fra medlemsvirksomheder, der gerne vil forstå reglerne”, siger Søren Rise, chefkonsulent i Tekniq, til Licitationen og fortsætter:

”Det bruger vi mange timer på, ligesom vi også afholder temadage om reglerne for solcellevirksomheder”.

Ingen hjælp fra Energinet.dk
Ifølge Niels Sveigaard, administrerende direktør i solcellevirksomheden Sveigaard Herning, er der ikke meget hjælp at hente hos Energinet.dk, når der er problemer med de komplicerede solcelleregler:

”Det er helt grotesk, at Energinet, der skal godkende ansøgningen, ikke kan rådgive om, hvorvidt den er lavet rigtigt. De henviser i stedet til, at vi må søge rådgivning andre steder, men de andre steder, vi kunne finde på at spørge, henviser til Energinet”, siger han til Licitationen og fortsætter:

”Vi har prøvet at sende en formular ind og spørge efterfølgende, om det er i orden, men det kan man ikke få svar på. Jeg er opfyldt med retfærdig harme”.

Tekniq arbejder på at få forenklet regelsættet fremover og har derfor anbefalet Energinet.dk at få styr på de enkelte støtteordninger.

Læs også: Forhøjet støtte på vej til solceller

Det er forbrugeren selv, der skal ansøge om puljeordningen for private husstande, men i praksis er det solcellevirksomheder, der indsamler dokumentation for kunden, der selv står for at sende det ind.

-SSM

Mere fra Sarah

Sarah Meier

  • Horisont Gruppen a/s
Se profil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere