22.02.2021  |  EL  |  Belysning

SPEKTAKULÆR PROJEKTION SÆTTER LYS PÅ RUMFORSNING UNDER ”NOBEL WEEK LIGHTS”

Indhold fra partner Hvad er dette?

Under Nobel Week i Stockholm blev stockholmerne overrasket over en spektakulær projektion, der dækkede rådhuset om aftenen. Installationen, der er en af ​​de største nogensinde arrangeret i Stockholm, blev set af over 100.000 mennesker og blev muliggjort af avancerede laserprojektorer fra Panasonic.

Bygningens facade blev oplyst med billeder fra de yderste kanter af rummet med en klar forbindelse til dette års fysiskpris og opdagelsen af ​​sorte huller. Projektet var et samarbejde mellem Stockholm og blandt andet den svenske rumfartsorganisation og den europæiske rumfartsorganisation, ESA.

Lysinstallationen SPACE blev designet af Andreas Skärberg, produceret af PXLFLD Studios og bestod af 16 minutters animationskunst, hvor det meste af menneskehedens største præstationer i rummet blev projiceret på den ikoniske bygning.

PXLFLD hyrede hjælp fra Lumination of Sweden og Creative Technology, som specialiserer sig i udsendelser og avancerede tekniske løsninger til live events for at hjælpe dem med at få succes i det iøjnefaldende projekt. I alt 30 Panasonic PT-RQ22K og PT-RZ21K projektorer blev brugt til at skabe den kæmpe projektion.

”Vi havde brug for en laserbaseret projektor, der kunne håndtere kortlægning af alle de skarpe kanter, men også få de bedste farver og kontraster frem. Det var også vigtigt, at projektorerne var lette og kompakte at installere på et sted med begrænset plads,” siger Johan Törnström fra Creative Technology.

”Da installationen varede i 12 dage, var laserprojektorernes driftssikkerhed afgørende, og flere af projektorerne blev også installeret i stående tilstand,” tilføjer Johan Törnström.

Panasonics PT-RQ22K- og PT-RZ21K-projektorer (20.000 lm pr. enhed) spillede en afgørende rolle i installationen, idet de kombinerede avanceret billeddannelsesteknologi med 3-Chip DLP™ og 4K+ SOLID SHINE for driftssikker og overlegen lysoverholdelse, perfekt tilpasset til videokortlægning.

”Disse projektorer er designet til miljøer, hvor "showet skal fortsætte" med backupindgange, der garanterer kontinuerlig billedvisning, selvom det primære signal er brudt," siger Torbjörn Mähler, nordisk produkt- og marketingchef hos Panasonic Business.

”At kunne præsentere denne enorme projektion for et publikum på en sikker måde i vanskelige tider med vores visuelle materiale i fokus har været en stor oplevelse, og responsen fra tilskuerne har været overvældende positiv,” lyder det fra Anders Granström, teknisk designer hos PXLFLD.

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere