Med sin ESG-rapport for 2022 vinder stål- og teknikgrossisten Lemvigh-Müller to års forspring i forhold til EU’s nye, øgede krav til bæredygtighedsrapportering.
”Som en videnspartner indenfor bæredygtighed skal vi kunne vise vores kunder, at vi har orden i eget hus. Derfor har vi i vores ESG-rapport for 2022 valgt at tage hul på at rapportere i forhold til de nye rapporteringskrav, så vi er forberedt på den kommende EU-lovgivning”. Sådan lyder det fra Pernille Kiær, bæredygtighedschef Lemvigh-Müller, der netop har publiceret sin ESG-rapport for 2022. Foto: Lemvigh-Müller.
”Som en videnspartner indenfor bæredygtighed skal vi kunne vise vores kunder, at vi har orden i eget hus. Derfor har vi i vores ESG-rapport for 2022 valgt at tage hul på at rapportere i forhold til de nye rapporteringskrav, så vi er forberedt på den kommende EU-lovgivning”.
Sådan lyder det fra Pernille Kiær, bæredygtighedschef Lemvigh-Müller, der netop har publiceret sin ESG-rapport for 2022.
Mange afdelinger i sving med data
Hun fortæller, at arbejdet med de nye krav har været en god og lærerig proces, som har betydet, at mange afdelinger i Lemvigh-Müller har været involveret i ESG-rapporten. For de nye krav omfatter flere nye områder, som der skal rapporteres på fremadrettet. Og det har både krævet et nyt perspektiv på, hvad bæredygtighed er og et stort dataarbejde:
”Vi har været i kontakt med kollegaer fra rigtig mange afdelinger for at få data for miljø, sociale og ledelsesmæssige forhold – også forhold som vi ikke tidligere har tænkt i et bæredygtighedsperspektiv. Det har været lidt af en aha-oplevelse, som har gjort os klogere på, hvor vi som virksomhed er godt med, og hvor vi kan blive endnu bedre, og hvor vi har mangler i forhold til de nye krav, som vi skal rapportere på fra 2024. Det giver os et forspring”, siger Pernille Kiær.
Nyt perspektiv på socialt ansvar
Et nyt område, som er medtaget i Lemvigh-Müllers 2022-rapport, er for eksempel menneskerettigheder, der kommer til at indgå som en del af virksomheders arbejde med social bæredygtighed.
Menneskerettigheder er relevant for alle mennesker alle steder – og gælder også medarbejdere. Alle har for eksempel ret til sikre arbejdsforhold, ret til hvile og fritid og ret til familieliv, mener Vesta Pihl Hesselvig, bæredygtighedsspecialist i Lemvigh-Müller, og siger:
”Lemvigh-Müller har en lang historik for at tage socialt ansvar og passe godt på medarbejderne. Det har været spændende at anskue vores mange sociale tiltag i et bæredygtighedsperspektiv og rapportere på, hvordan de understøtter menneskerettigheder”.
Læs også: Ny podcast-serie om bæredygtighed
Hun fortæller, at rapporteringen også indebærer en risikoanalyse af Lemvigh-Müllers indvirkninger i forhold til miljø, sociale og ledelsesmæssige forhold:
”Alle virksomheder vil altid have indvirkninger på miljø og mennesker. Det kan måske føles grænseoverskridende at skulle lægge sine risici frem som virksomhed, men den øgede gennemsigtighed er en forudsætning for at kunne skabe forbedringer”.
- PiB
Byggeri

Byggebranchen savner diversitet og inklusion
Ni ud af ti medarbejdere i byggebranchen er mænd, og den udvikling har stået stille de seneste ti år, viser tal fra Danmarks Statistik. I Kemp & Lauritzen tager de nu helt nye midler i brug for at flytte virksomheden og medarbejdersammensætningen hen imod en endnu mere bæredygtig fremtid. Sammen med CBS Executive Fonden og CBS starter virksomheden et 3-årigt forskningsprojekt, der skal belyse diversitet og inklusion i byggebranchen.
Energi

Nye tiltag i forhold til Europas elmarked
Historisk høje elpriser har fået EU til at råbe vagt i gevær. Kommissionen har netop vedtaget en grundlæggende reformering af det europæiske elmarked. Dansk Industri, der repræsenterer den samlede danske energisektor, ser positivt på forslaget, der bevarer de nuværende mekanismer på markedet, som sikrer billigere energi.
Energi

Tom fjernvarmepulje skaber usikkerhed
Den populære fjernvarmepulje er løbet tør for tilskudsmidler. Det er rigtig ærgerligt, mener Dansk Fjernvarme. Der er behov for risikoafdækning for fjernvarmeselskaber, så Danmark kan fortsætte indsatsen med at udfase den fossile naturgas.
Branchen

Byggeriet mangler viden om bæredygtige materialer
Tre ud af fire i byggeriet oplever højere krav og forventninger til deres viden om og arbejde med bæredygtige materialer og løsninger. Men over halvdelen føler ikke, at de har tilstrækkelig viden til at træffe bæredygtige beslutninger. Det viser en ny rundspørge, som er lavet af Brancheforeningen Danske Byggecentre.
Sanitet

Bæredygtighed og beskyttet værksted passer godt sammen
Bæredygtighed i naturen går hånd i hånd med samfundsmæssig og social bæredygtighed i sanitetsproducents igangværende samarbejde med Stena Recycling og Marjattas beskyttede værksted i Snesere. Det handler om at skabe mening i at gøre noget for andre.
Energi

Grossist vil sætte klimamål med afsæt i forskning
Landets største stål- og teknikgrossist tager bæredygtighedsarbejdet til næste niveau og forpligter sig til klimamål og -initiativer, som er baseret på videnskab.