18.04.2018  |  EL  |  Branchen

Store installationsvirksomheder fylder mere i landskabet

De utallige opkøb og fusioner i installationsbranchen medvirker til, at der er blevet flere store installationsvirksomheder med en årlig omsætning på mere end 60 millioner kroner. De store udgør nu 42 procent af markedet.

Fra 2013 til 2017 er der blevet flere store virksomheder i installationsbranchen med en årlig omsætning på over 60 millioner. Fra 69 virksomheder i 2013 til 101 virksomheder i 2017, skriver tekniq.dk.

Det viser tal fra Danmarks Statistik og brancheorganisationen Tekniqs markedsanalyse.

Der er samtidig kommet knap ti procent flere virksomheder i midtergruppen med en årlig omsætning på 15-60 millioner kroner, og der er blevet lidt færre installationsvirksomheder med en årlig omsætning på under 15 millioner kroner.

Det skyldes efter Tekniqs vurdering, at branchen er dynamisk, og at der i en vækstperiode er en del virksomheder, der vokser og rykker en kategori op.

Tendensen fortsætter
Udviklingen betyder, at de store installationsvirksomheder udgjorde 42 procent af installationsmarkedet i 2017 mod 34 procent i 2013 – en tendens, der ifølge Tekniq ser ud til at fortsætte.

Midtergruppen af virksomheder er gået lidt tilbage i markedsandel fra 29 til 27 procent, og markedsandelen for installationsvirksomheder med en årlig omsætning på under 15 millioner kroner er faldet fra 37 til 31 procent.

- JKK

Denne artikel er en del af temaet Udvalgte 2018

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere