05.05.2021  |  EL  |  El-materiel

Store problemer med elinstallationer i butikker og kiosker

Kontrolbesøg fra Sikkerhedsstyrelsen afslører problemer med elinstallationerne i kiosker og mindre butikker.

Det kniber med elsikkerheden i mange kiosker og mindre butikker. Sikkerhedsstyrelsen kontrollerede i 2020 elinstallationerne i 89 kiosker og små forretninger landet over, og hos kun seks af stederne var alt i orden.

”Det er afgørende for sikkerheden både hos personale og kunder, at elinstallationer og elektrisk udstyr er i orden. Og det kan også have konsekvenser for forretningen, hvis for eksempel en kortslutning starter en brand”, siger kontorchef Søren Assenholt Muff fra Sikkerhedsstyrelsen og tilføjer, at ejeren eller brugeren af elinstallationen har pligt til at sørge for, at installationen og det udstyr, der tilsluttes, lever op til kravene.

Få professionel hjælp

Især i eltavlerne blev der fundet mange fejl. Sikkerhedsstyrelsen fandt, at mere end hver tredje eltavle ikke var lukket korrekt, eller der var skader i afdækningen, der skal beskytte mod at røre strømførende dele.

”En del skader kommer, fordi pladsen foran eltavlen bliver brugt som lagerplads, så man støder ind i tavlen med kasser eller møbler”, siger Søren Assenholt Muff. Han tilføjer, at det er et krav, at der skal være fri plads foran en eltavle, så den er let tilgængelig for elinstallatøren, eller så man selv kan skifte en sikring.

Derudover var der mange steder problemer med elinstallationen eller udstyr, der var tilsluttet, eksempelvis kontakter, der sidder løst eller ledningsender, hvor der tidligere har siddet en lampe.
Søren Assenholt Muff understreger, at man skal bruge autoriserede elinstallatører til de opgaver, der kræver det. Det er for eksempel arbejde på eltavlen og i den faste installation.

-CH

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere