03.02.2021  |  VVS  |  Arbejdsredskaber

Stort opkøb i badeværelsesindustrien

Indhold fra partner Hvad er dette?

Roca Group, som i Danmark er repræsenteret af LAUFEN, har været på storindkøb, og kan snart også se sig som værende blandt verdens førende producenter af badeværelsesmøbler.

Roca Group har netop underskrevet kontrakten vedrørende overtagelsen af 75% af anparterne i Royo Group, som er den europæiske frontløber, når det kommer til badeværelsesmøbler.

Royo Group ejer tre fabrikker i Spanien og Polen samt to innovationscentre. Firmaet fremstiller omkring en million badeværelsesmøbler om året med en omsætning på 95 millioner euro i 2019 med 793 ansatte.

Med denne handel bliver Roca Group og Royo verdens førende indenfor badeværelsesmøbler med en global omsætning på over 173 milioner euro i segmentet og en produktion, der ligger tæt på to millioner enheder per år. Produktionen er fordelt på ni forskellige produktionscentre, der er placeret i Spanien, Portugal, Polen, Tjekkiet, Rusland, Kina og Brasilien. Derudover fastholder Roca Group sit lederskab inden for badeværelser og øger sin markedsandel i en aktivitet, der supplerer sanitet og fliser. Roca Group er blevet rådgivet af Alantra og Broseta i denne transaktion, som på nuværende tidpsunkt afventer godkendelse af de tyske og polske konkurrencemyndigheder.

Nyt midtpunkt for møbelproduktion

Det er en del af strategien i Roca Group at oprette specialiserede centre, der er eksperter for forskellige produktkategorier indenfor badeværelset. Dermed vil Royo Group blive midtpunktet for udviklingen af møbelsegmentet i Roca Group, samtidig med at de fortsætter udviklingen af deres brands.

Ifølge Alberto Magrans, der er CEO for Roca Group ”alliancen med den europæiske markedsleder lader os styrke kategorien for badeværelsesmøbler, hvilket er essentielt i vores sektor. Det er er et samarbejde, hvor vi deler den samme forretningsvision og i løbet af de sidste 10 år har vi haft et tæt samarbejde med dem. Fusionen tillader os at styrke vores konkurrenceevne yderligere og opnå en topposition i markedssegmentet.

Raúl Roya, der er CEO for Roya Group, understreger at det er ”en stærk strategisk alliance gennem et joint venture mellem vores to firmaer, der forstærker det maksimale engagement mellem begge parter”. ”Aftalen med Roca - en af de største spanske industrielle virksomheder og en ledende faktor indenfor den globale badeværelsesindustri - vil hjælpe os med sammen at bygge et endnu stærkere og mere innovativt firma, som har en akkumuleret historie på næsten 150 år i badeværelsessektoren”, tilføjer han.

Roca Group opererer i 170 lande med 81 produktionsanlæg og en arbejdsstyrke på 24.000 fagfolk verden over. I 2019 opnåede man en rekordomsætning på 1.861 millioner euro.

Om ROCA GROUP

Roca Group er et firma, der har dedikeret sig til design, fremstilling og markedsføring af produkter til badeværelset såvel som keramiske gulv- og vægfliser til arkitektur, konstruktion og indretning. Den spanske familievirksomhed er markedsleder i Europa, Latinamerika, Indien og Rusland. Derudover har det også en stærk tilstedeværelse i Kina og resten af Asian, Mellemøsten, Australien og Afrika. Firmaet er takket være dette blevet verdens førende indenfor dets aktiviteter. Roca Group dækker over flere badeværelsesbrands som Roca, LAUFEN, Jika og mange flere.

I Danmark varetages Roca Groups interesser af LAUFEN Nordic A/S, som er den ansvarlige organistaion for de skandinaviske og baltiske lande i gruppen.

Om ROYO GROUP INTERNATIONAL BATHROOM

Grundlagt i 1972 er RGIB den største europæiske producent af badeværelsesmøbler og markedsleder i lande som Spanien, Frankrig, Polen og Italien. Firmaet eksporterer derudover produktionen til mere end 70 lande.

Mere fra LAUFEN Nordic A/S

LAUFEN Nordic A/S

www.laufen.dk

VI FORVANDLER BADEVÆRELSER TIL LEVENDE MILJØER Personligheden bag LAUFENs meget traditionsprægede schweiziske brand afspejler en symbiose mellem design, kvalitet og funktionalitet. LAUFEN er ROCA-koncernens vigtigste brand og en af verdens førende producenter med et globalt distributionsnetværk. Virksomhedens kernekompetence er vores knowhow inden for fr…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere