08.11.2018  |  EL  |  Branchen

Systematisk arbejdsmiljøindsats betaler sig

Indhold fra partner Hvad er dette?

Små og mellemstore arbejdsgivere kan opnå mange fordele ved at have styr på arbejdsmiljø, mener arbejdsmiljøchef hos landets største stål- og teknikgrossist, som nu tilbyder kurser i arbejdsmiljø.

Ifølge det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø har 65 % af små virksomheder ikke nogen mål for det kommende års arbejdsmiljøarbejde. Små arbejdspladser angiver manglende kendskab og vanskelige regler og tid, som de største udfordringer i arbejdsmiljøet.

Ifølge Lemvigh-Müllers arbejdsmiljøchef Randi Madsen kan små virksomheder, som måske finder arbejdsmiljø udfordrende, dog nå langt med overskuelige metoder og et overkommeligt tidsforbrug ved at arbejde med et systematisk og forebyggende arbejdsmiljø.

”At have styr på arbejdsmiljøet er både en økonomisk gevinst og ikke mindst et ansvar, vi har overfor medarbejderne. Derfor bør vi stræbe efter at gøre det bedste, vi kan”, siger Randi Madsen og peger desuden på fordele ved at arbejde systematisk med arbejdsmiljø som:

  • mere tilfredse og dermed mere produktive medarbejdere
  • mindre spildtid
  • reducerede bødeomkostninger

Kurser kan hjælpe
Som arbejdsmiljøchef med stor erfaring afholder Randi Madsen i samarbejde med Lemvigh-Müllers kursusafdeling kurser om arbejdsmiljø for små og mindre virksomheder. Her kan man både tage et Grundkursus og et udvidet forløb, Arbejdsmiljø i praksis.

”Vi vil gerne skubbe på udviklingen mod et bedre arbejdsmiljø, og som en stor virksomhed med god erfaring på området synes jeg, det er naturligt, at vi stiller vores viden og erfaring til rådighed. Alene med et grundkursus kan en virksomhed nå langt”, siger hun.

5 gode råd til små virksomheder

Randi Madsens bedste råd til små virksomheder er:

  • Find ud af, hvilke krav der stilles til virksomheden
  • Udpeg ansvarlig(e) og få den nødvendige viden/redskaber
  • Prioriter indsatserne: først de lovpligtige og derefter indsatser, som er særlige for virksomheden/medarbejderne
  • Sæt alt i system, så indsatser kan planlægges ind i daglig drift
  • Følg op og synliggør de gode resultater

Mere fra Lemvigh-Müller A/S

Lemvigh-Müller A/S

www.lemu.dk

Hos Lemvigh-Müller arbejder vi for, at vores kunder i industrien, byggeriet og installationsbranchen kan holde hjulene i gang med alt det, de skal bruge inden for stål, el- og vvs-produkter, værktøj og tekniske artikler samt beklædning og værnemidler.  Vi har mere end 350.000 varenumre, som kan fås i vores 23 håndværkerbutikker rundt om…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere