21.01.2022  |  EL  |  Energi

tado opkøber aWATTar – vil sætte skub i den europæiske energiomlægning

Med kombination af teknologier fra både tado og aWATTar vil forbrugerne kunne drage fordel af et ustabilt energimarked, når de opvarmer deres boliger, oplader elbiler eller anvender solpaneler. Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra tado.

tado, der specialiserer sig i intelligent styring af klimaet i hjemmet, har i dag offentliggjort købet af aWATTar GmbH, et teknologiselskab, der flytter strømforbruget ved hjælp af tidsdifferentierede tariffer. Kombinationen af teknologierne fra de to selskaber gør det muligt at skabe vækst indenfor vedvarende energi på det europæiske energimarked.

Markante besparelser i kraft af ustabile priser

79 procent af energiforbruget i boligen vedrører opvarmning og varmt vand. tado vil udnytte omlægningen af energi i retning af el-opvarmning. Eftersom de vejrafhængige vedvarende energikilder (solpaneler og vind) udgør hjørnestenen i omstillingen, er elpriserne blevet stadig mere svingende. Teknologien fra tado kan flytte forbruget af varmen i boligen til et tidspunkt med en lavere pris, i et svingende energimarked. Når dette kombineres med aWATTar’s tidsdifferentierede tariffer vil forbrugerne opnå en væsentlig mulighed for at spare på deres energiregning og stadig opretholde det niveau af komfort, de er vant til.

LÆS OGSÅ: Ny app-funktion giver overblik over husstandens varmeudgifter

Vedvarende energi til Europa

Det nuværende energisystem kan kun rumme en begrænset mængde vedvarende energi for at kunne garantere forsyningssikkerheden. Kombinationen af tado’s og aWATTar’s teknologier gør det muligt for kunderne at blive en del af et mere fleksibelt energisystem, der muliggør en væksten inde for vedvarende energi over hele Europa.

”aWATTar teamet har opbygget en stærk teknologisk rygrad. Tidsdifferentierede energitariffer gennem algoritme baseret handel og automatiseret afregning vil ikke alene være en fordel, når det gælder opvarmning, men også for opladning af elektriske køretøjer og solcelleanlæg. Deres teknologier giver stor værdi for kunderne, og vi er utrolig glade for at arbejde sammen med dem om at levere en bedre fremtid for energi i Europa – energiforbrug der er helt i synk med naturen, når vinden blæser, eller solen skinner”, meddeler tado-medstifteren og CPO, Christian Deilmann.

aWATTar’s CEO, Simon Schmitz, tilføjer:

”Vi har længe været en stor fan af tado. Begge selskaber deler visionen om en intelligent og decentraliseret energiverden. Vi er utrolig glade for at få mulighed for at tage aWATTar skridtet videre i et partnerskab med tado. At se hvordan tados intelligente termostater kan ændre efterspørgslen efter energi sammen med vores tidsdifferentierede tariffer har været helt utroligt. Vi kan næsten ikke vente med, at vores kunder skal få mulighed for at drage nytte af kombinationen af disse teknologier,” konstaterer Simon Schmitz.

Som et led i tados udvikling mod at blive én af de mest effektfulde platform indenfor energieffektivitet og -styring, planlægger tado at opkøbe flere virksomheder i energisektoren, der kan drive konsolidering på dette hurtigt voksende marked. aWATTar’s medstiftere Simon Schmitz (CEO) og Peter Netbal (CTO) vil fortsat føre aWATTar strategien videre som daglige ledere af aWATTar GmbH og som nye aktionærer i tado GmbH.

-AKJ

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere