22.03.2019  |  EL  |  Branchen

Tekniq: Anholdelser sender tydeligt signal til last- og varebilstyve

Hos Tekniq glæder man sig over, at politiet torsdag kunne optrevle en tyvebande, som havde stjålet store mængder værktøj. De mener, at der er brug for flere politiaktioner af denne slags, hvis tyvene skal afskrækkes fra at gå på rov i håndværkernes varebiler.

Ifølge nye tal fra Rigspolitiet blev der i 2018 anmeldt 6.943 tyverier fra last- og varebiler. De mange tyverier går blandt andet ud over danske håndværksvirksomheder.

Læs også: Tekniq: Ny lov om godskørsel er ude af proportioner

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Derfor glæder det Tekniq, at Politiets afdeling for Særlig Efterforskning Øst torsdag offentliggjorde, at man havde anholdt i alt 13 personer for organiseret indbrud og tyveri i Storkøbenhavn.

”Det er meget positivt, at man på denne måde sender et klart signal fra politiets side om, at tyvene ikke skal føle sig for sikre, og at det har konsekvenser, når de vælger at stjæle fra bl.a. håndværkernes varebiler,” siger Tina Voldby, der er underdirektør hos Tekniq.

Tekniq har i det seneste år da også i flere omgange netop efterlyst en styrket indsats mod denne type kriminalitet.

Rekordhøjt antal anmeldelser i 2017
Selvom at der altså nu sker noget, så understreger Tina Voldby, at der er brug for flere aktioner som gårsdagens, hvis man for alvor skal bremse de senere års bølge af indbrud i ikke mindst varebiler og fra byggepladser.

”Man skal huske på, at vi kom fra et rekordhøjt antal anmeldelser i 2017. Og selvom der er sket en mindre fald i 2018, er tallet stadig det næsthøjeste siden 2011. Det til trods for, at eksempelvis mange installatører har gjort en stor indsats for at forebygge indbruddene ved for eksempel at installere alarmer og panserglas i bilerne eller mærke værktøjet”, siger Tina Voldby og fortsætter:

”Samtidig ser vi, at tyvene tager grovere midler i brug for at komme ind i bilerne. Så der er stadig et stykke vej, før vi er i mål. Men torsdagens anholdelser er helt sikkert et stort og vigtigt første skridt”, siger hun.

Læs også: Tekniq kalder pensionsudspil fra Socialdemokratiet for "luftigt"

Tallene fra Rigshospitalet viser desuden, at der i 2018 blev rejst i alt 382 sigtelser for tyverier fra last- og varebiler. Det er en beskeden stigning i forhold til året før men stadig markant færre end i 2016 (476).

- JMA

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere