Det er nu sommerhusene bør sikres mod tyveknægte
Sommerhusejerne skal få fat i installatøren og sikre sig mod indbrud, strømafbrydelser og utætte vandrør, før vinteren kommer, lyder det fra Tekniq Arbejdsgiverne.
Sidste år blev der anmeldt 2.649 indbrud i fritids- og kolonihavehuse mod 2.988 året før. Til gengæld viser tallene fra første kvartal i år en svag stigning i antallet af anmeldte indbrud. Og det er netop i de perioder, hvor sommerhusene står ubrugte hen, særligt om vinteren, at tyvene er på spil.
Læs også: Intelligent sikringssystem skal holde ubudne gæster fra Herlevs nye hospital
”Der er ikke noget værre end at starte sommerferien med at vende tilbage til et sommerhus, der er blevet ryddet af tyve. Et effektivt alarmsystem kan i mange tilfælde være med til at holde de langfingrede ”besøgende” på afstand," siger teknisk konsulent Mads Risgaard Knudsen fra sikringsgruppen hos Tekniq Arbejdsgiverne.
Elektronisk alarmudstyr er en god idé
Mads Risgaard Knudsen anbefaler derudover, at man samtidig kan benytte lejligheden til at få installeret overvågning på strømforsyningen, røgalarmer og vandlækager.
”Det er her om sommeren, hvor tiden og overblikket er til det, at man bør overveje at sikre sommerhuset med elektroniske alarmudstyr, så man i årets mørke og frostklare døgn trygt og hjemmefra kan lade sommerhuset passe sig selv”, siger han og tilføjer:
”Ud over en veldækkende, elektronisk indendørs sikring kan man også investere i særligt effektive kriminalpræventive løsninger. Det kan f.eks. være noget så enkelt, som at udvalgte indvendige lamper tændes vilkårligt i døgnets mørke timer, og at udvendige lamper tændes når personer nærmer sig sommerhuset”.
Læs også: Få syv råd til it-sikring af din virksomhed
Sommerhusejere kan gøre brug af boligjobordningen til at opnå et fradrag, når de installerer tyverialarmer.
- SDN