17.07.2019  |  EL  |  Intelligente installationer

Intelligent sikringssystem skal holde ubudne gæster fra Herlevs nye hospital

Et integreret sikring- og varslingssystem skal sammen med automatiske døre og sluser sikre, at der ikke kommer ubudne gæster ind i Herlev Hospitals nye bygninger, når de åbner i efteråret 2020.

Når Herlev Hospital slår dørene op til det nye Kvinde-Barn-Center i efteråret 2020, bliver det med et topmoderne sikringssystem i den 55.000 kvm store bygning.

Læs også: Intelligent overvågning giver længere åbningstider på genbrugsplads

Det skriver Licitationen.

Den nye afdeling får således et integreret sikring- og varslingssystem og automatiske døre og sluser. I praksis betyder det, at alarmer, varslingsanlæg, døre og videoovervågning kommunikerer og samarbejder med hinanden.

Det fortæller Philip Siim, der er projektleder i Høyrup & Clemmensens sikringsafdeling, som blandt andet leverer en række komponenter til det spanske installationsfirma, som står for installationerne i de nye hospitalsbygninger.

Samarbejde skal hindre indbrud
”Man kan forestille sig, at en indbrudstyv er ved at klatre ind ad et vindue i stueetagen. Her vil en føler i hospitalets facade reagere og give besked til et kamera i nærheden. Kameraet, som er bevægeligt, vil herefter zoome ind på indbrudstyven, så de, der overvåger hospitalet, kan se, hvad der præcist foregår”, siger Philip Siim til Licitationen.

Samtidig vil de automatiske døre og sluser kunne lukkes eller åbnes, afhængig af, hvad der er brug for i den givne situation. Og varslingssystemet vil give patienter og medarbejder instrukser i tilfælde af brand og katastrofer.

Samlet set bliver der opsat omkring 225 døre med adgangskontrol, omkring 250 alarmpunkter i facaderne og cirka 100 overvågningskameraer udvendigt og indvendigt.

Læs også: CBS bekæmper kriminalitet med overvågningskameraer

Opgaverne med levering og installering af de mange forskellige komponenter til sikring- og varslingssystemet til de nye hospitalsbygninger er fordelt mellem flere forskellige aktører.

- JMA

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere