07.12.2018  |  EL  |  Intelligente installationer

CBS bekæmper kriminalitet med overvågningskameraer

Copenhagen Business School har fået installeret en overvågningsløsning, der skal sikre et tryggere studiemiljø.

Handelshøjskolen Copenhagen Business School (CBS) har fået monteret 216 overvågningskameraer. De skal hjælpe uddannelsesinstitutionen med at komme hærværk, tyveri og anden kriminalitet til livs.

Læs også: Intelligent overvågning tjekker ind i Billund Lufthavn

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

"I 2017 kunne vi fejre 100 års jubilæum, og i den anledning havde vi sat flag op på ramblaen, en lang sti mellem to af vores campusser. Men allerede dagen efter vi havde sat dem op, var de blevet skåret itu eller helt revet ned", siger CBS’ sikkerhedschef Lars Bergø.

Overvågningsløsningen
CBS har 12 campusbygninger, der alle er offentlige tilgængelige, og som ikke er beskyttet af adgangskort og lignende ID-godkendelse. Derudover har skolen flere udendørsarealer, som de studerende benytter sig flittigt af.

På grund af de store arealer og menneskemængder, havde CBS brug for en overvågningsløsning, der kunne rumme udfordringerne. Det er en topprioritet for skolen, at de 22.000 studerende og ansatte er trygge, forklarer sikkerhedschefen.

Det er producenten Avigilon, som leverer overvågningsløsninger, der fik denne opgave. Installationsarbejdet blev udført af sikringsvirksomheden Dansk Sikrings Service og leveret af grossisten Lemvigh-Müller.

"Det var vigtigt for CBS at få en løsning, som giver dem et fuldt overblik over, hvem der befinder sig på de forskellige lokationer, og som underretter, hvis der sker noget usædvanligt. Det er let nok at finde kameraer, som kan tage billeder. Men de havde brug for mere end det", siger Alexandar Henrick Barmose fra Dansk Sikring Service, der i samarbejde med Avigilon fandt frem til overvågningsløsningen.

Software der opdager det unormale
Særligt softwaren, der alarmerer hvis der sker noget ud over det sædvanlige, skaber mulighed for at forhindre eller opdage kriminelle handlinger. Softwaren analyserer kameraernes optagelser, som for eksempel viser, at personer befinder sig steder, hvor de ikke normalt opholder sig.

I den forbindelse har Avigilon opfundet en søgefunktion, der gør det nemt og hurtigt at finde rundt i de over 200 kameraers overvågningsmateriale.

"Det tager kun få sekunder at lave en søgning i optagelser fra alle kameraer, så har jeg det, jeg skal bruge. Det er især vigtigt, hvis vi skal melde noget til politiet, eller hvis vi skal bruge overvågningen præventivt", siger Lars Bergø.

En af de nye softwarefunktioner er ’appearance serach’, der gør det muligt at skelne mellem køn, tøj og hårfarve, forklarer Alexandar Henrick Barmose.

Læs også: Solar tænder for tv-overvågningen

Siden overvågningsløsningen er blevet installeret på CBS er antallet af tyverier faldet markant, ifølge sikekrhedschefen.

- SDN

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere