28.09.2017  |  EL  |  Branchen

Tekniq: Ny aftale er en solstrålehistorie for dansk energipolitik

Med regeringens og Dansk Folkepartis politiske aftale om grøn energi kan solceller nu få mulighed for at blive en vigtig del af fremtidens energisystem, vurderer underdirektør i Tekniq.

I går indgik regeringen en smal politisk aftale med Dansk Folkeparti om en ny model, der skal give støtte til vind- og solenergi i perioden 2018-2019.

Det betyder blandt andet, at der i de kommende to kalenderår er afsat cirka en milliard kroner til et årligt teknologineutralt udbud med sol og vind.

Og det er noget, man er ganske tilfredse med hos brancheorganisationen Tekniq. Ifølge underdirektør Simon O. Rasmussen er den et vigtigt skridt på vejen mod at indfri Danmarks forpligtelser om at være 50 procent uafhængige af fossile brændsler i 2030:

”Vindmøller er allerede en vigtig del af det danske energisystem. Det nye udbud vil sikre, at også solceller får en chance for at bevise sin værdi som et vigtigt led i fremtidens danske energisystem. Det er positivt, men også tiltrængt efter flere år med politisk bølgegang for solcellebranchen”, siger Simon O. Rasmussen.

Læs også: Vindmøller og solceller skal konkurrere om at udvikle grøn energi

Flere skal kunne konkurrere på solcellemarkedet
Ifølge Simon O. Rasmussen er forskning i fremtidens energi nødvendig, hvorfor det glæder ham, at regeringen og Dansk Folkeparti i samme aftale har afsat midler til at opsætte testmøller:

”Men det er ikke gjort med det. Hos Tekniq anbefaler vi, at man også fastholder og udbygger udviklingen af systemer, der placerer solceller på og som integrerede elementer i bygninger”, siger han.

I den forbindelse opfordrer han politikerne til at skabe rammebetingelser, der tillader flere danske virksomheder at konkurrere på det solcellemarked, der hidtil har slået en bue udenom Danmark:

”I dag er det muligt at købe dansk fremstillede energiproducerende tagelementer klar til bygningsintegrering. Med en pris på helt ned mod 1.200 kroner per kvadratmeter er de kun marginalt dyrere end almindelige tegl”, siger Simon O. Rasmussen og fortsætter:

”Der er derfor gode muligheder for, at danskproducerede solcelletage i fremtiden kan levere en væsentlig del af fremtidens energiforbrug, når det kommende energiforlig træder i kraft i 2020”.

- EL

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere