08.05.2018  |  EL  |  Energi

Tekniq roser Socialdemokratiets nye energiudspil

Nyt S-energiudspil møder opbakning fra flere af interesseorganisationerne. Hos Tekniq er man glade for at S prioriterer energispareindsatsen højere, end regeringen gør.

Socialdemokratiets formand Mette Frederiksen (S) forslår en ny energispareordning, der stiller større krav til at nedsætte energiforbruget i offentlige bygninger. Det nye klima- og energiudspil har fået en god modtagelse af flere interesseorganisationer. En af dem er brancheorganisationen Tekniq, der mener, at Socialdemokratiets plan vil effektivisere energiforbruget og dermed spare mange skattekroner.

”Der er rigtig mange gode grønne ambitioner i Socialdemokratiets udspil. Særligt hæfter jeg mig ved gensynet med energispareindsatsen, som vi var mange, der efterlyste i regeringens energiudspil,” siger Niels Jørgen Hansen, adm. direktør i Tekniq.

Læs også: Brancheorganisationer: Energiudspil er uambitiøst 

Også energiselskabernes interesseorganisation Dansk Energi og interesseorganisationen Synergi bestående af industrivirksomhederne Danfoss, Grundfos, Velux og Rockwoll ser mange positive aspekter ved forslaget.

”Bygninger udgør ca. 40 procent af vores energiforbrug, mens 80 procent af vores bygninger også eksisterer i 2050. Det er derfor et essentielt samfundsproblem at få adresseret, hvordan vi øger energieffektiviteten i bygninger. Socialdemokratiet kommer med en række gode konkrete forslag, som langt hen ad vejen sætter den rigtige retning og det rette ambitionsniveau”, siger Kim Nøhr Skibsted, der er næstformand for Synergi i en pressemeddelelse.

Tidligere på året fremlagde regeringen sit energiudspil ”Energi til et grønt Danmark”, der mødte stor modstand fra blandt andet Tekniq og Arbejdsgiverne. Her blev regeringens planer beskyldt for at være uambitiøse og forsømme energispareindsatsen. Hos Tekniq er man derfor glade for at Socialdemokratiet ikke følger i regeringens fodspor og i stedet har valgt at opprioritere energispareindsatsen.
 

- EST

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere