06.04.2017  |  VVS  |  Branchen

Tekniq: Stigende fokus på indtjening hos teknikentreprenører

Hos landets teknikentreprenører stiger omsætningen, og aktiviteten er høj – men det er ikke alle steder, at indtjeningen følger med. Derfor har teknikentreprenørerne skærpet opsynet med bundlinjen, vurderer Tekniqs adm. direktør.

Ifølge Niels Jørgen Hansen, der er adm. direktør i Tekniq, er der mange steder i entreprenørbranchen fokus på at forvandle stigende omsætning til bedre bundlinje.

Således kunne man i Licitationen i januar læse, at teknikentreprenørerne Kemp & Lauritzen og Bravida i højere grad vil fokusere på at være selektive, når de afgiver tilbud i fremtiden.

Ifølge Niels Jørgen Hansen er der et generelt stigende fokus på at foretage kritiske vurderinger af, om entreprise, der giver omsætning, også vil give indtjening:

”Og det er der også behov for. Det er ikke alle regnskaber, der har været lige prangende”, siger han til Licitationen og peger på, at øget konkurrence er en af de faktorer, der bør tages højde for, når man har med teknikentreprise at gøre.

Læs også: Bravida Danmark køber sjællandsk entreprenørvirksomhed

”Det gælder både internt blandt de danske teknikentreprenører og fra udlandet, hvorfor flere viser interesse for det danske marked”, siger Niels Jørgen Hansen til Licitationen.

I forbindelse med den øgede konkurrence foreslår han, at teknikentreprenørerne i højere grad bør blive bedre til at planlægge i samspil med rådgiver og bygherre.

Forventer øget vækst
Hos Tekniq forventer man en vækst i aktiviteten på ca. fire procent fra i år og frem til år 2019.

”Der er fremgang på de offentlige projekter, mens vi kan håbe på, at der kommer mere gang i erhvervsinvesteringerne. Det høje offentlige forbrug kommer ikke til at vare ved, og det er erhvervsinvesteringer, der skal danne grundlag for en mere stabil og langsigtet vækst", siger Niels Jørgen Hansen til Licitationen.

- EL

Denne artikel er en del af temaet Udvalgte

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere